Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλάζει όψη το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 10:32 Αλλάζει όψη το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας

Μία μεγάλη εξωτερική τοιχογραφία που αναπαριστά τον Ιπποκράτη κοσμεί από σήμερα την πρόσοψη του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, δίπλα στην Παιδιατρική Κλινική, σύμφωνα με τη Διοίκηση του νοσοκομείου που έκανε τη συγκεκριμένη επιλογή, τιμώντας την εξέχουσα αυτή προσωπικότητα στην ιστορία της ιατρικής, που πέθανε στη Λάρισα το 377 π.Χ. 

Ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Δημήτρης Κατσικονούρης και ο Αναπληρωτής Διοικητής Γεώργιος Αποστολίνας εκφράζουν δημοσίως τις θερμές τους ευχαριστίες στην ομάδα Urban Act με επικεφαλής τον Κυριάκο Ιωσηφίδη, η οποία συντόνισε και υλοποίησε το έργο στο πλαίσιο της νέας δράσης «Χρώμα Στα Νοσοκομεία», καθώς και τον καλλιτέχνη του έργου Same84.

Χορηγός και υποστηρικτής της δράσης, είναι η ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ ΑΕ, «καθώς χωρίς την ευγενική και χωρίς δεύτερη σκέψη συνεισφορά του Προέδρου της, δεν θα ήταν δυνατή η άμεση ολοκλήρωση του έργου».

Σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΠΓΝ Λάρισας «στις πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού έδειξε από την πρώτη στιγμή το κοινωνικό όφελος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή τέτοιου είδους κινήσεις παίζουν σημαντικό ρόλο και η συμβολή τους αποκτά μεγαλύτερη αξία».