Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο κρούσμα κορωνοϊού στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 08:16 Νέο κρούσμα κορωνοϊού στη Λαμία

Το νέο κρούσμα είναι στενή επαφή προηγούμενου κρούσματος και προέκυψε από την ιχνηλάτηση που είναι σε εξέλιξη.

Θετική στην ασθένεια που προκαλεί ο ιός sars-cov2 βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (20/10), η σύζυγος του στρατιωτικού που διαγνώσθηκε με κορωνοϊό το προηγούμενο βράδυ.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό, οι στενές επαφές του ζευγαριού ειδοποιήθηκαν επίσης για να τεθούν σε καραντίνα εωσότου υποβληθούν κι εκείνοι σε τεστ.

Η σύζυγος, ως η πιο άμεση επαφή, εξετάστηκε πρώτη προκειμένου να επεκταθεί - στην περίπτωση που έβγαινε θετική όπως και έγινε - η ιχνηλάτηση σε επαφές της που έχουν σχέση με τη σχολική κοινότητα.

Επίσης στο στρατόπεδο όπου υπηρετεί ο σύζυγος θα πραγματοποιηθεί προληπτικά απολύμανση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, την Κυριακή που είχε υπηρεσία δεν πήγε τελικά, αφού είχε κάποια συμπτώματα και ο γιατρός του συνέστησε να παράμεινε στο σπίτι και το πρωί της Δευτέρας εγινε το τεστ στο ΓΝ Λαμίας, όπου βρέθηκε θετικός.

25 τα ενεργά κρούσματα στη Φθιώτιδα

Μετά και το σημερινό κρούσμα ο νομός Φθιώτιδας αυτή τη στιγμή έχει συνολικά 25 ενεργά κρούσματα και πάνω από 300 άτομα σε καραντίνα.

Από τους 25 ασθενείς οι 7 νοσηλεύονται στην ειδική πτέρυγα στο "Πέτρινο" του ΓΝ Λαμίας, οι 2 στη ΜΕΘ και οι υπόλοιποι είναι στα σπίτια τους.