Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα περιστατικά παράνομων ελληνοποιήσεων κελυφωτού φιστικιού φέρνει στη Βουλή ο Θέμης Χειμάρας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 08:08 Τα περιστατικά παράνομων ελληνοποιήσεων κελυφωτού φιστικιού φέρνει στη Βουλή ο Θέμης Χειμάρας

H μάστιγα των ελληνοποιήσεων "χτύπησε" ακόμη ένα εξαιρετικό προϊόν της Φθιωτικής γης, τονίζει μεταξύ άλλων ο Θέμης Χειμάρας.

Με αναφορά του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας κάνει γνωστό στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μαυρουδή Βορίδη, το αίτημα των Αγροτικών Συνεταιρισμών Φιστικοπαραγωγών Μάκρης και Κελυφωτού Φιστικιού Μώλου - Θερμοπυλών για εντατικοποίηση των ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Όπως αναφέρουν οι παραγωγοί, το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει δέκτες πολλών καταγγελιών για ύποπτες, όπως τις χαρακτηρίζουν, εισαγωγές κελυφωτού φιστικιού από τρίτες χώρες.

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του και η ξεχωριστή διατροφική αξία του προϊόντος, το έχουν ανάγει σε προϊόν περιζήτητο, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά, γι΄αυτό και η προστασία του αποτελεί ζήτημα πρωταρχικής σημασίας.

Πιο συγκεκριμενα ο Βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας αναφέρει:

«Το κελυφωτό φιστίκι είναι ένα μοναδικό και εξαιρετικό προϊόν της Φθιωτικής γης. Δυστυχώς όμως, δεν έχει ξεφύγει από τη μάστιγα των ελληνοποιήσεων.

Αυτό επισημαίνουν και οι φιστικοπαραγωγοί Μάκρης και Μώλου - Θερμοπυλών στην επιστολή τους, την οποία και κατέθεσα ως αναφορά στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη ζητώντας την εντατικοποίηση των ελέγχων στα σύνορα της χώρας.

Ήδη η Κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας έχει προχωρήσει σε αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για τις ελληνοποιήσεις.

'Έχουμε όμως πολύ δρόμο ακόμα ώστε να καταφέρουμε να εξαλείψουμε το φαινόμενο αυτό, που πλήττει βάναυσα τους έλληνες αγρότες».