Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με αυστηρά μέτρα λόγω covid-19 τίμησαν τον Άγιο Αρτέμιο οι αστυνομικοί

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 15:48 Με αυστηρά μέτρα λόγω covid-19 τίμησαν τον Άγιο Αρτέμιο οι αστυνομικοί

Συγχρόνως γιόρτασαν την «Ημέρα της Αστυνομίας», που θεσπίστηκε από την Πολιτεία για να τιμήσει την προσφορά και το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας…

Η 20η Οκτωβρίου είναι η ημέρα που η Εκκλησία μας γιορτάζει τον Άγιο και Μεγαλομάρτυρα Αρτέμιο, ο οποίος είναι και προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως κάθε χρόνο συγχρόνως έχουμε τον εορτασμό της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας», με δοξολογίες σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Έτσι τελέσθηκε και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λαμία, Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος Συμεών.

Φέτος η γιορτή περιορίστηκε σε προσκεκλημένους λόγω covid-19, ενώ δεν έγινε κάποια άλλη εκδήλωση όπως συνηθιζόταν στη Λέσχη Αξιωματικών.

Στις Εκκλησίες πάντως αναγνώσθηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη. Στη Λαμία το ρόλο αυτόν ανέλαβε ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνόμος Α’ Σταύρος Κουτουλογένης.

Δείτε φωτογραφίες: