Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Δύσκολη η κατάσταση σε Βοιωτία και Εύβοια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 08:14 Κορωνοϊός: Δύσκολη η κατάσταση σε Βοιωτία και Εύβοια

26 κρούσματα μέσα σε λίγη ώρα και πολλές δεκάδες στενών επαφών που απειλούν με γενικευμένη διασπορά του ιού…

Ώρες αγωνίας τα επόμενα τουλάχιστον δύο 24ωρα στις Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας και Βοιωτίας μετά τα απανωτά κρούσματα κορωνοϊού που αποκαλύπτονται σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες με δεκάδες επαφές.

Το εκκοκκιστήριο στη Λιβαδειά δεν είναι η μοναδική «πηγή» covid-19 που ανησυχεί τις υγειονομικές αρχές, καθώς κρούσματα υπήρξαν και σε άλλα εργοστάσια με τελευταία δύο ακόμη θετικά τεστ σε εργαζόμενους στη Θήβα.

Την ίδια ώρα έξι είναι τα νέα κρούσματα σε αλλοδαπούς εργαζόμενους σε επιχείρηση της Χαλκίδας σε συνέχεια των δύο κρουσμάτων της Δευτέρας που αντιστοιχούσαν σε ινδούς 48 και 41 ετών.

Στην Ευβοϊκή πρωτεύουσα τις προηγούμενες ώρες έληξε ο συναγερμός στο Δημοτικό Ωδείο με αρνητικά όλα τα τεστ που έγιναν, βρίσκεται όμως σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση σε 60 και πλέον αθλητές σχολής πολεμικών τεχνών της οποίας ο εκπαιδευτής βρέθηκε θετικός σε τεστ κορωνοϊού.

Δεν θα παραλείψουμε να σημειώσουμε ότι τα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων Μεταναστών σε Ριτσώνα και Θήβα σχεδόν καθημερινά δίνουν κάποιο περιστατικό covid-19 υπενθυμίζοντας ότι ο ιός εξακολουθεί να βρίσκεται στις Δομές και αποτελεί απειλή για την υγεία χιλιάδων πολιτών τρίτων χωρών που ζουν σε αυτούς τους μικρούς χώρους και φυσικά για τους εργαζόμενους εκεί.

Όλα τα παραπάνω φαίνεται να ανεβάζουν τα κρούσματα στις δύο Περιφερειακές Ενότητες στον αριθμό 26 και τα αποτελέσματα των τεστ από τις επαφές τους αναμένονται με αγωνία τα επόμενα 24ωρα.