Εκτύπωση αυτής της σελίδας

2020 Στ’ ΕΣΣΟ: Ηλεκτρονικά τα Σημειώματα Κατάταξης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 07:57 2020 Στ’ ΕΣΣΟ: Ηλεκτρονικά τα Σημειώματα Κατάταξης

Από 9 έως 16 Νοεμβρίου η ημερομηνία κατάταξης, για όσους δεν είναι από αναβολή…

Με εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με την 2020 ΣΤ΄/ΕΣΣΟ, από 9 έως 13 και 16 Νοεμβρίου 2020.

Επίσης από 2 έως 5 Νοεμβρίου 2020 θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας και συγκεκριμένα:

α. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1997 έως και 2022 (έτη γέννησης 1976 έως και 2001), από όλους τους Νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι κατηγοριών πρώτης έως τετάρτης (Ι/1 έως και Ι/4), πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Ιουλίου 2020 έως 31 Αυγούστου 2020.

β. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων της προηγούμενης παραγράφου που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Σεπτεμβρίου 2020 έως 31 Οκτωβρίου 2020.

Οι υπόχρεοι κατάταξης από αυτή την ΕΣΣΟ και εφεξής δεν θα λαμβάνουν πλέον μέσω των Αστυνομικών Αρχών τα Σημειώματα Κατάταξης, αλλά θα τα τυπώνουν οι ίδιοι μέσω του δικτυακού τόπου «www.stratologia.gr», επιλέγοντας το μενού «ΕΙΣΟΔΟΣ», μέσω του οποίου πραγματοποιείται αυθεντικοποίηση με χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet. Μετά την αυθεντικοποίηση, επιλέγουν το μενού «ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΜΟΥ» και να το εκτυπώνουν.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), τις ακριβείς ημερομηνίες και τις υποχρεώσεις αυτών που καλούνται για κατάταξη, παρέχονται από τις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες.

Για το Στρατόπεδο Αθανασίου Διάκου - ΣΧΗ Κων/νου Τσάκαλου στη Λαμία οι νεοσύλλεκτοι (με ένδειξη ΕΛΔΥΚ) θα παρουσιαστούν την 1η ημέρα (9 Νοεμβρίου) και αφορά τους νομούς, Άρτας, Αχαΐας, Έβρου, Ζακύνθου, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Κέρκυρας, Κοζάνης, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Χαλκιδικής.

Κατά την κατάταξή τους πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, το Σημείωμα Κατάταξης, το Ατομικό Βιβλιάριο Νοσηλείας τους, αποδεικτικό του Αριθμού Φορολογικού τους Μητρώου (ΑΦΜ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) καθώς και ακτινογραφία θώρακος, που θα συνοδεύεται από γνωμάτευση ακτινολόγου ή πνευμονολόγου ιατρού, από οποιοδήποτε στρατιωτικό ή κρατικό νοσοκομείο.