ΤΕ Φθιώτιδας ΚΚΕ: «Ποια θωράκιση της δημόσιας υγείας;»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 09:00 ΤΕ Φθιώτιδας ΚΚΕ: «Ποια θωράκιση της δημόσιας υγείας;»

«Ας μη μας κουνάει το δάχτυλο η κυβέρνηση και ο Χαρδαλιάς…»

Με μια σκληρή ανακοίνωση η ΤΕ Φθιώτιδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, σχολιάζει τα αυξανόμενα κρούσματα σε τοπικό επίπεδο για τα οποία τα μέτρα που παίρνονται δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που παρουσιάζει η Κυβέρνηση.

Καταδεικνύοντας τις αδυναμίες του συστήματος υγείας, αλλά και τις αντιφάσεις σχετικά με τα όσα προτείνονται αλλά μπορούν να εφαρμοστούν, η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, απαιτεί μια σειρά από μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά και τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, τα σχολεία, τα ΜΜΜ.

Η ανακοίνωση:

«Την ώρα που η κυβέρνηση κουνάει το δάχτυλο στο λαό και τη νεολαία περί ατομικής ευθύνης τροπάρι που το ακούμε 7 μήνες τώρα,  την ίδια στιγμή έχει πάει περίπατο η δική της ευθύνη καθώς ενώ είχε όλο το χρόνο δεν ενίσχυσε ούτε στο ελάχιστο τις δομές Υγείας πανελλαδικά αλλά και στη Φθιώτιδα.

Την ώρα που τα κρούσματα στο νομό μας αυξάνονται ανησυχητικά και εντοπίζονται κυρίως σε μεγάλους χώρους δουλειάς, εργοστάσια, s/m αλλά και σε σχολεία,πρόσφατα και στο προσωπικό του Νοσοκομείου,εγείρει σοβαρές ανησυχίες γιατί εξακολουθούν κυβέρνηση,δήμοι,περιφέρεια,εργοδότες να μην παίρνουν κανένα μέτρο, με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε κίνδυνο χιλιάδες οικογένειες. Εγείρει ανησυχίες το γεγονός ότι ακόμη κι όταν εντοπίζεται κρούσμα δεν παίρνονται σε όλες τις περιπτώσεις εκέινα τα μέτρα που πρέπει (σταμάτημα λειτουργίας, απολύμανση, τεστ σε όλους) για να αποφευχθεί η διασπορά.

Την ώρα που στοιβάζονται στα σχολεία του νομού μέχρι και 28 παιδιά ανά τάξη και οι καθαρίστριες  είναι ελάχιστες, π.χ 69 καθαρίστριες στο δήμο Λαμίας και μάλιστα όχι όλες μόνιμες και με πλήρες ωράριο για 90 σχολικές μονάδες,η μάσκα προτάσσεται ως το μοναδικό μέσο προστασίας.

Την ώρα που στοιβάζονται οι άνθρωποι σαν σαρδέλες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, απαγορεύουν της συγκεντρώσεις στον λαό  για να διεκδικήσει μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων του.

Είναι τουλάχιστον προκλητικές οι δηλώσεις του Χαρδαλιά ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό. Στον 21ο αιώνα δεν είναι λογικό να πεθαίνουν οι άνθρωποι γιατί υπάρχουν ελλείψεις σε δομές υγείας, να μην παίρνονται μέτρα προστασίας της υγείας σε χώρους δουλειάς, σχολεία. Δεν φταίει η κακιά μας η μοίρα και η κυβέρνηση ας μη “νίπτει τας χείρας της” απ’ την μία αλλά και ας μην θριαμβολογεί απ’ την άλλη για την δήθεν θωράκιση του συστήματος υγείας. Είναι αυτή η πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία και συνολικά τα δικαιώματά μας ως κόστος. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε  με αυτή την κατάσταση. Δεν μπορούμε να ζούμε καθημερινά με το άγχος μεγαλύτερης έξαρσης  και τον φόβο της μετατροπής των χώρων δουλειάς σε υγειονομικές βόμβες.

Εδώ και τώρα απαιτούμε:

  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Λαμίας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Αύξηση των κλινών Μ.Ε.Θ του νοσοκομείου και πρόσληψη εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την λειτουργία τους.
  • Πλήρης στελέχωση σε προσωπικό και εξοπλισμό όλων των δομών Π.Φ.Υ, κέντρων υγείας και περιφερειακών ιατρείων για την λειτουργία τους σε 24ωρη βάση. Πλήρης στελέχωση της μονάδας Ε.Κ.Α.Β.
  • Λειτουργία του Σανατορίου ως μονάδας COVID  που να πληροί όλες της προϋποθέσεις σε εξοπλισμό και μόνιμο προσωπικό ώστε να μην αναμειγνύονται τα κρούσματα με άλλους ασθενείς, να μην αποδυναμώνονται άλλες κλινικές με την μετακίνηση γιατρών.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους  του νοσοκομείου και προληπτικό έλεγχο των ασθενών που εισάγονται. Μαζικά, δωρεάν, προληπτικά και διαγνωστικά τεστ για τους κατοίκους ιδιαίτερα σε μεγάλους  χώρους δουλειάς, σχολεία, στρατόπεδα.
  • Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους  χώρους δουλειάς.
  • Λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών. Τμήματα έως 15 παιδιά, επάρκεια εκπαιδευτικών και καθαριστριών, αύξηση δρομολογίων Μ.Μ.Μ.»
Προσαρμοσμένη αναζήτηση