Μέσα στο Νοέμβριο η δημοπράτηση του Φυσικού Αερίου στη Στερεά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 07:37 Μέσα στο Νοέμβριο η δημοπράτηση του Φυσικού Αερίου στη Στερεά

Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Λιβαδειά, Άμφισσα, Καρπενήσι και Οινόφυτα στο πρόγραμμα…

Τη σκυτάλη από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, παίρνει η Στερεά Ελλάδα και η Κεντρική Μακεδονία για την δημοπράτηση των έργων της ΔΕΔΑ για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου.

Το επενδυτικό πρόγραμμα ξεκίνησε από Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα και Ξάνθη και ακολουθούν Ορεστιάδα και Καβάλα, μαζί με τις άλλες δύο Περιφέρειες στις οποίες περιλαμβάνονται και οι πόλεις Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Λιβαδειά, Άμφισσα, Καρπενήσι, Οινόφυτα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι οι πόλεις Κατερίνη, Κιλκίς, Σέρρες, Βέροια, Γιαννιτσά και Αλεξάνδρεια.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε παρουσιάσει τον περασμένο Ιούλιο στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η ΔΕΔΑ, σειρά μετά έχουν οι Περιφέρειες, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου.

Για τη Στερεά Ελλάδα η πρόβλεψη είναι να κατασκευαστούν 328 χιλιόμετρα δικτύου φυσικού αερίου, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται στα 59,5 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).

Από αυτά τα 8.5 εκατ. ευρώ θα δοθούν από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους μέσω της ένταξης του στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 και το υπόλοιπο θα καλυφθεί από ίδια κεφάλαια.

Ο ελάχιστος αριθμός συνδέσεων σε ορίζοντα 4ετίας υπολογίζεται  στις 14500.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΔΑ προβλέπει ως το 2036 επενδύσεις ύψους 470 εκατ. ευρώ και 170.000 νέες συνδέσεις καταναλωτών στο δίκτυο φυσικού αερίου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση