Επέτειος με βροχές... Ο καιρός τις επόμενες ημέρες!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 08:17 Επέτειος με βροχές... Ο καιρός τις επόμενες ημέρες!
Όλα τα μοντέλα μέχρι στιγμής δείχνουν ότι θα έχουμε βροχερή επέτειο 28η Οκτωβρίου, αφού ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό θα μας επηρεάσει την ερχόμενη εβδομάδα. 
 
Αν και είμαστε ακόμη μακριά χρονικά, σύμφωνα με το συνεργατη μας Κώστα Λόυτα, υπάρχει μια επιμονή των προγνωστικών για αξιόλογη κακοκαιρία ανήμερα της 28ης, με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, ικανές ακόμη και για πλημμυρικά φαινόμενα. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα γίνει επικαιροποίηση, όταν αρχίσει πλέον να "κλειδώνει" η τροχιά του βαρομετρικού χαμηλού και η ένταση των φαινομένων.
 
Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι λόγω κορωνοϊού και την 28η Οκτωβρίου δεν θα έχουμε παρελάσεις.
 
Πιο αναλυτικά τις επόμενες ημέρες ο καιρός στη Φθιώτιδα και την Ελλάδα.
 
Ο καιρός στη Φθιώτιδα
 
Καλοκαιρία θα επικρατήσει στο νομό μέχρι και το Σάββατο, με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας σε ανοιξιάτικα επίπεδα. Η Κυριακή θα είναι συννεφιασμένη, ενώ προς το βράδυ θα βρέξει. Την Δευτέρα και Τρίτη ο καιρός θα είναι καλός χωρίς βροχές.
 
Σημειώνεται, οτι στη διάρκεια της Τρίτης 27 του μηνός, κακοκαιρία θα αρχίζει να επηρεάζει τη δυτική Ελλάδα με βροχές και τοπικές καταιγίδες, η οποία θα οφείλεται στη δημιουργία βαρομετρικού χαμηλού στην Ιταλία. Το χαμηλό αυτό θα κινηθεί προς τη χώρα μας και το ψυχρό του μέτωπο, αν τα προγνωστικά επαληθευτούν, θα σαρώσει τη χώρα μας την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου από τα δυτικά προς τα ανατολικά με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ικανές να προκαλέσουν ακόμη και πλημμυρικά φαινόμεναΠολλές βροχές φαίνεται να δέχεται και η κεντρική Στερεά. Ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί μέχρι τα τέλη του μήνα.
 
Πιο αναλυτικά:
 
Την Πέμπτη και την Παρασκευή προβλέπεται ηλιοφάνεια με ασθενείς μεταβλητούς ανέμους. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 24-25 βαθμούς.
 
Το Σάββατο προβλέπεται αρχικά ηλιοφάνεια, αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθεί αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα φτάσει τους 27 βαθμούς.
 
Την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις που προοδευτικά θα πυκνώσουν και προς το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
 
Τη Δευτέρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με ασθενείς μεταβλητούς ανέμους. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
 
Την Τρίτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα παραμείνει αμετάβλητη.
 
 
Γενική πρόγνωση
 
Αύριο Πέμπτη οι βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν το πρωί στην νότια Εύβοια και ανατολική Αττική.
 
Την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στη δυτική Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα έχουν ένταση 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο
 
Το Σάββατο προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα. Οι βοριάδες στα πελάγη δε θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.
 
Την Κυριακή στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα δώσουν βροχές, ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα στραφούν σε νοτιάδες 5-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
 
Τη Δευτέρα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο νοητό Π της χώρας, το οποίο περιλαμβάνει τη δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία-Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι νοτιάδες στα πελάγη δε θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.
 
Την Τρίτη προβλέπονται τοπικές βροχές στο Ιόνιο, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα επεκταθούν στη δυτική Ελλάδα. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στις περιοχές αυτές. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν βαθμιαία νεφώσεις.
 
Δείτε ενδεικτικό χάρτη υετού για την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου (πηγή: Ευρωπαϊκό μοντέλο ECMWF).
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση