Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επτά νέα κρούσματα στη Λαμία - Κλείνουν τρία τμήματα σχολείων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 09:05 Επτά νέα κρούσματα στη Λαμία - Κλείνουν τρία τμήματα σχολείων

Τα ενεργά κρούσματα στη Φθιώτιδα, μέχρι στιγμής, είναι 33 συνολικά, ενώ περισσότερα από 500 άτομα είναι σε καραντίνα.

Αυξάνει ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στη Φθιώτιδα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αφού μέσα στο τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 7 νέα κρούσματα στη Λαμία.

Μπορεί ο ΕΟΔΥ να ανακοίνωσε δύο νέα κρούσματα στο χάρτη της Τετάρτης (21/10), ωστόσο γίνονται  συνεχώς νέα τεστ στο Νοσοκομείο Λαμίας και τα Κέντρα Υγείας με κάποια εξ αυτών να επιστρέφουν θετικά.

Έτσι εκτός από τα νέα κρούσματα που έγιναν γνωστά νωρίτερα το απόγευμα στο εργοστάσιο και σε στενό συγγενή του ενός εκ των πέντε αστυνομικών από τη Διμοιρία Υποστηρίξεως Φθιώτιδας, νωρίς το βράδυ έγιναν γνωστά πέντε (5) νέα περιστατικά covid-19, όλα στη Λαμία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport όλα είναι επαφές προηγούμενων κρουσμάτων και προέκυψαν από τον πρώτο κύκλο ιχνηλάτησης. Αντιστοιχούν σε τρία παιδιά και σε δύο γυναίκες, επαφές πρόσφατων κρουσμάτων, που σημαίνει ότι ήδη βρίσκονται σε καραντίνα από την Πολιτική Προστασία.

Λόγω των κρουσμάτων στα παιδιά που είναι μαθητές, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας τριών τμημάτων και συγκεκριμένα στο 6ο ΓΕΛ Λαμίας το Β3 και στο 20ο Δημοτικό η Β' Τάξη, καθώς και το 1ο Τμήμα του 26ου Νηπιαγωγείου.

Με τα νέα δεδομένα, φθάσαμε στα 33 ενεργά κρούσματα στο νομό, χωρίς να αποκλείεται ο αριθμός αυτός τις επόμενες ώρες να αυξηθεί, ενώ περισσότερα από 500 άτομα είναι σε καραντίνα και οι στενές επαφές των ασθενών ιχνηλατούνται.