Κρούσματα σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε Λάρισα και Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 10:35 Κρούσματα σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε Λάρισα και Φθιώτιδα

Προς το παρόν δεν έχει ανασταλεί η λειτουργία Τμημάτων…

Στα δέκα ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ υπάρχουν και αρκετά ύποπτα περιστατικά, σύμφωνα με δημοσίευμα της e-thessalia.gr που επικαλείται την πρυτανική αρχή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο άρθρο, μέχρι και την Τετάρτη (21/10) τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε φοιτητές, που έχουν ελαφρά συμπτώματα ή είναι ασυμπτωματικοί, άγγιζαν τα δέκα και εντοπίζονται στους νόμους Λάρισας και Φθιώτιδας. Για τη Φθιώτιδα επισήμως μέχρι αυτή τη στιγμή, υπάρχει μόνο ο 19χρονος φοιτητής από την Ξάνθη που έχει μπει μαζί με τις επαφές του σε 14ημερη καραντίνα.

Μετά από περίπου 20 μέρες λειτουργίας του Πανεπιστημίου με την παρουσία φοιτητών, τα κρούσματα σημειώνουν ανοδική πορεία. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει κλείσει κάποιο Τμήμα, καθώς τα κρούσματα ήταν διασκορπισμένα μεταξύ των Σχολών.

Τα πράγματα πάντως γίνονται πιο σύνθετα από τη στιγμή που η Λάρισα πέρασε σε επίπεδο «τρία», με τις συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους να μην υπερβαίνουν τα εννιά άτομα, κάτι που θα φέρει αλλαγές στον τρόπο παράδοσης των εργαστηριακών μαθημάτων.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για τα Τριτοβάθμια Ιδρύματα, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει συσταθεί 6μελης Υγειονομική Επιτροπή για τη διαχείριση πιθανού ή επιβεβαιωμένου περιστατικού COVID-19, με Πρόεδρο τον Αντιπρύτανη Χαράλαμπο Μπιλλίνη Καθηγητή Ιολογίας – Ιογενών Νοσημάτων του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, αν κάποιος φοιτητής έχει πυρετό, νιώθει κακουχία ή έχει πονόλαιμο, τότε θα πρέπει να ειδοποιήσει το τμήμα του και να προβεί στη διενέργεια τεστ για COVID-19 δωρεάν.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση