5η ΥΠΕ: 2.000 rapid test στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 12:17 5η ΥΠΕ: 2.000 rapid test στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

Ως Αναπληρωματικό Νοσοκομείο αναφοράς covid-19. Τι σημαίνει ο «πορτοκαλί» συναγερμός για τα Νοσοκομεία της Βοιωτίας.

Ενισχύεται με υλικό για την ανίχνευση της ασθένειας covid-19, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Μέσω της 5ης ΥΠΕ το Υπουργείο Υγείας, διαθέτει 4.000 rapid test στα δύο Νοσοκομεία Αναφοράς covid-19 της Περιφέρειας προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες τους και σε περιπτώσεις συναγερμού που είναι απαραίτητη η άμεση ανίχνευση του ιού.

Έτσι, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ως βασικό Νοσοκομείο Αναφοράς και το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας ως αναπληρωματικό, θα προμηθευτούν από 2.000 γρήγορα τεστ.

Σύμφωνα με το διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για επάρκεια μέσων στα Νοσοκομεία που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, παράλληλα με τις ενέργειες ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού όλων των Υγειονομικών Υπηρεσιών.

Εντωμεταξύ μαζί με τη Λάρισα σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης (επίπεδο «3») πέρασε και η περιοχή της Βοιωτίας.

Αυτό για τα Νοσοκομεία Θήβας και Λιβαδειάς σημαίνει ότι εξακολουθεί και εφαρμόζεται η καθολική εφαρμογή της χρήσης μάσκας από όλους όσοι εργάζονται ή εισέρχονται σε αυτό, ένας μόνο συνοδός ανά ασθενή, όπως επίσης ότι μειώνονται στο 40% τα προγραμματισμένα χειρουργεία εκτός από αυτά που αφορούν επείγοντα καθώς και ογκολογικά περιστατικά.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση