Η πεζοπορία σε Αμφιθέα - Κάστρο - Αφανό από τον «Όμιλο Φίλων του Δάσους» (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 13:13 Η πεζοπορία σε Αμφιθέα - Κάστρο - Αφανό από τον «Όμιλο Φίλων του Δάσους» (ΦΩΤΟ)

Οι Φθινοπωρινές μας εξορμήσεις συνεχίστηκαν αυτή την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 με πεζοπορική διαδρομή στην περιοχή της Αμφιθέας.

Αμφιθέα χωρίς "θέα" θα ήταν αδύνατο (γι αυτό πήρε και το όνομά της) θαυμάσαμε λοιπόν την απέραντη θέα στην Λαμία, από εδώ βλέπεις την ομορφιά μιας πόλης χτισμένη ανάμεσα σε δύο λόφους, ανάμεσα σε βουνά και θάλασσα, την Οίτη, την Όρθρυ, τον Μαλιακό κόλπο, κάνοντας μια συνολική διαδρομή περίπου 6,00 km.

Περάσαμε από τα πετρόκτιστα πολυβολεία του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου ,συνεχίσαμε περπατώντας το λόφο του Κάστρου της Λαμίας και καταλήξουμε στο υπέροχο σπήλαιο του Κάγκαρου στον Αφανό. Αν και απροσπέλαστο στο εσωτερικό του, μπορείς να διακρίνεις σταλακτίτες και σταλαγμίτες!

Αναξιοποίητο και αυτό όπως και τόσα άλλα σημεία ιδιαίτερου φυσικού κάλους που είναι προικισμένη η περιοχή μας.

Σκοπός των πεζοπορικών μας διαδρομών, εκτός από την επαφή με τη φύση και την άθληση, είναι η ανάδειξη όλων αυτών που χρόνια τώρα προσπαθούμε να πείσουμε τους αρμόδιους να προχωρήσουν στην αξιοποίησή τους.

Η πεζοπορία μας αυτή τη φορά έγινε σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμφιθέας.

Το Δ.Σ του ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ

*Στις πεζοπορικές μας εξορμήσεις λαμβάνονται όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας για τον COVID-19

Δείτε φωτογραφίες από την πεζοπορία:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση