Στη Βουλή η απαξίωση των ΕΛΤΑ στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 15:37 Στη Βουλή η απαξίωση των ΕΛΤΑ στη Φθιώτιδα

Η αναφορά Σαρακιώτη και η παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας…

Την απαράδεκτη ταλαιπωρία των πολιτών από τις υπηρεσίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων λόγω της απαξίωσης - υπολειτουργίας τους σε περιοχές της Φθιώτιδας, φέρνει στη Βουλή ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στο νομό Γιάννης Σαρακιώτης, με αναφορά του προς τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αφορμή η πρόσφατη παρέμβαση - καταγγελία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (Ε.Κ.Π.Ε.Φ.) που κατέγραψε εικόνες ντροπής έξω από το κατάστημα Αταλάντης με δεκάδες ανθρώπους να περιμένουν για ώρες στην ουρά να εξυπηρετηθούν από τον έναν και μοναδικό υπάλληλο.

Στην αναφορά του ο κ. Σαρακιώτης τονίζει την αδιαφορία της Κυβέρνησης της Ν.Δ. για την εύρυθμη λειτουργία τους, αναφέροντας ότι ο πολλαπλασιασμός των προβλημάτων στη λειτουργία του οργανισμού και στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας έχει επηρεάσει σημαντικά την καθημερινότητα τόσο των πολιτών όσο και των εργαζομένων. Αναφέρει ως παράδειγμα την κατάσταση στα ΕΛΤΑ Αταλάντης.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Σαρακιώτης, στις 9 Ιανουαρίου 2020, είχε υποβάλει ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό αναφορικά με τις ομαδικές απολύσεις συμβασιούχων στα ΕΛ.ΤΑ. οι οποίες, όπως είχε τότε επισημάνει, «υποβαθμίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών και επιφέρουν τρόμο στους εργαζόμενους». Εν συνεχεία, στις 2 Ιουλίου 2020, κατέθεσε ερώτηση μαζί με ομάδα Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και πάλι προς τον αρμόδιο Υπουργό, ζητώντας απαντήσεις για την καταστρατήγηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των ΕΛ.ΤΑ. και τη μονομερή απόφαση για περικοπή της αποζημίωσης απόλυσης κατά 50%.

Η αναφορά:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση