Στις φυλακές Δομοκού η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 08:06 Στις φυλακές Δομοκού η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής

Η λίστα με τους 38 καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής που πάνε φυλακή - Ποιοι έχουν παραδοθεί μέχρι στιγμής.

Η ιστορική απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής στέλνει στη φυλακή το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης ενώ το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να δοθεί αναστολή μόνο σε 12 καταδικασθέντες, εκ των οποίων 5 είναι βουλευτές.

Συνολικά στο πλαίσιο της μαραθώνιας δίκης που διήρκησε 5,5 χρόνια καταδικάσθηκαν 57 κατηγορούμενοι. Οι 7 από αυτούς καταδικάστηκαν για πλημμελήματα, συνεπώς δεν θα φυλακιστούν πριν ολοκληρωθεί και η δικαστική διαδικασία του Εφετείου στο οποίο έχουν προσφύγει κατά της απόφασης. Από τους υπόλοιπους 50, μετά και την εξέταση των αναστολών, οδηγούνται στη φυλακή οι 38.

Οι καταδικασθέντες χρυσαυγίτες θα μεταφερθούν για λόγους ασφαλείας από όλα τα σημεία οπού παραδοθούν αυτοβούλως ή συλληφθούν στη ΓΑΔΑ ενώ από εκεί θα μεταβούν στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών, έπειτα στο τμήμα Μεταγωγών και τέλος στις φυλακές όπου θα εκτίσουν τις ποινές τους.

Ποιοι πάνε φυλακή

Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής οδηγείται στις φυλακές έπειτα από την ιστορική απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ειδικότερα, σε σωφρονιστικό κατάστημα θα οδηγηθούν ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος ως διευθυντική ομάδα.

Επίσης σε κελί φυλακής θα οδηγηθούν οι Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Μίχος ως μέλη της οργάνωσης.

Στη φυλακή οδηγούνται επίσης 14 συνεργοί του Γιώργου Ρουπακιά, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής. Συνολικά οδηγούνται στη φυλακή 38 από τους 50 καταδικασθέντες σε καθείρξεις, μεταξύ των οποίων και οι 13 πρώην βουλευτές.

Οι ποινές για το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής

Αναλυτικά, οι ποινές για το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής είναι:

  • Νίκος Μιχαλολιάκος 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
  • Ιωάννης Λαγός 13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες
  • Ηλίας Κασιδιάρης 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
  • Γιώργος Γερμενής 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
  • Χρήστος Παππάς 13 έτη κάθειρξη και 3 μήνες
  • Ηλίας Παναγιώταρος 13 έτη κάθειρξη
  • Αρτέμης Ματθαιόπουλος 10 έτη κάθειρξη.

Παραδίνονται μόνοι τους οι Χρυσαυγίτες - Πάει στη ΓΑΔΑ ο Μιχαλολιάκος

Εννέα από τους καταδικασθέντες για την Χρυσή Αυγή έχουν παρουσιαστεί στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής τους μέχρι στιγμής, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να μην δώσει αναστολή στις ποινές των περισσοτέρων.

Ειδικότερα έχουν παραδοθεί μέχρι στιγμής οι Ηλίας Κασιδιάρης , Γιώργος Πατέλης, Γιώργος Τσακανίκας, Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Μάρκος Ευγενικός, Αναστάσιος Αναδιώτης, Βασίλης Κομνιανός και ο οδηγός του Ρουπακιά στην δολοφονία Φύσσα, Ιωάννης Καζαντζόγλου.

Άλλοι δέκα συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στα δικαστήρια, όπου είχαν μεταβεί αναμένοντας την απόφαση και θα οδηγηθούν κατευθείαν στο Τμήμα Μεταγωγών απ' όπου θα μεταφερθούν στις φυλακές ενώ στη ΓΑΔΑ αναμένεται να μεταφερθεί και ο Νίκος Μιχαλολιάκος ο οποίος έκανε δηλώσεις έξω από το σπίτι του μετά την απόφαση. Για τον Γιάννη Λαγό που βρίσκεται στις Βρυξέλλες ακολουθεί άλλη διαδικασία.

Στις φυλακές Δομοκού η ηγετική ομάδα

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ηγετική ομάδα, εκτός απροόπτου, θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι θα μοιραστούν στις ίδιες φυλακές καθώς και στα καταστήματα κράτησης Μαλανδρίνου και Τρικάλων, εκτός και είναι διαφορετικές οι αποφάσεις του αρμόδιου εισαγγελέα.

Πάντως όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρμόδιος παράγοντας της ΕΛ.ΑΣ, η Ασφάλεια είναι πανέτοιμη να προχωρήσει στην εκτέλεση των συλλήψεων και τη διεκπεραίωση των διαδικασιών. Για το σκοπό έχουν συσταθεί 20 ομάδες συλλήψεων, οι οποίες είναι στα σημεία που βρίσκονται οι καταδικασθέντες, προκειμένου αν δεν παρουσιαστούν αυτοβούλως, να προχωρήσουν σε συλλήψεις. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει αρκετές ώρες δεδομένου ότι για κάθε σύλληψη πρέπει να υπάρχει εισαγγελέας, καθώς οι περισσότεροι είναι στα σπίτια τους.

Οι 12 που πήραν αναστολή

Αναστολή παίρνουν 12 καταδικασθέντες εκ των οποίων και οι 5 πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια, Δημήτρης Κουκούτσης, Στάθης Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Μιχάλης Αρβανίτης. Αναστολή εκτός από τους πέντε πρώην βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του 2012, πήραν οι Γ. Σκάλκος, Γ. Δήμου, Κ. Αντωνακόπουλος, Θ. Μαρίας, Κ. Παπαδόπουλος, Αρ. Δασκαλάκης, Καστρινός.

Στους Αρβανίτη, Αλεξόπουλο, Ζαρούλια και Κουκούτση επεβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής εγγύησης ύψους 20.000 ευρώ και της εμφάνισης σε Αστυνομικά Τμήματα της περιοχής τους. Για τους υπόλοιπους 7 επιβλήθηκε μόνο η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση