Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομαδικά τεστ στη Βοιωτία κατά τη διασποράς του κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 17:12 Ομαδικά τεστ στη Βοιωτία κατά τη διασποράς του κορωνοϊού

Δύο Κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρέθηκαν το πρωί στο κτίριο του Παλιού Δημαρχείου Λιβαδειάς, προκειμένου να διεξαχθούν διαγνωστικά μοριακά τεστ στο πλαίσιο αντιμετώπισης της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Τα τεστ επικεντρώθηκαν σε εκπαιδευτικούς (50), που εκτέθηκαν σε κρούσματα τις προηγούμενες ημέρες  σε κάποια από τα 10 Τμήματα που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Θυμίζουμε ότι επισήμως όπως παρουσιάζονται από το Υπουργείο Παιδείας έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους τα τμήματα, Γ Αισθητικής, Γ Κομμωτικής & Γ Νοσηλευτικής του 1ου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (έως 30/10), Β4, Β3 Θετικών Σπουδών και Β2 Επιλογής Ξένης Γλώσσας (Γερμανικής) του 1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (έως 03-11-2020), Β1 του 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (έως 26-10-2020) και τα Α1, Γ1 και Γ1 Θετικής Κατεύθυνσης του 2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (έως 26-10-2020).

Εντωμεταξύ ένα νέο σχολείο έγινε γνωστό ότι πρόκειται να αναστείλει τη λειτουργία του λόγω κρούσματος κορωνοϊού και σύμφωνα με πληροφορίες είναι το 3ο Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς.

Να προσθέσουμε ότι σε όλη τη Στερεά, λόγω κορωνοϊού είναι ακόμη κλειστό (έως 1/11/20) το Α1 Τμήμα του ΕΠΑΛ Άμφισσας μετά το κρούσμα στον 15χρονο μαθητή από το Σερνικάκι και τελευταία τα Τμήματα στα Σχολεία της Λαμίας.

Για την περιοχή της Βοιωτίας να σημειώσουμε ότι θα ακολουθήσουν  περισσότερα από 200 γρήγορα τεστ (rapid tests) στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς σε δημότες που επιθυμούν να εξεταστούν, ενώ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας προγραμματίζεται νέα μαζική εξέταση με 1000 ακόμη rapid tests.