Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Τι ισχύει σε Φθιώτιδα και Στερεά με τα νέα μέτρα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 09:00 Κορωνοϊός: Τι ισχύει σε Φθιώτιδα και Στερεά με τα νέα μέτρα

Σε ποιους νομούς είναι υποχρεωτική παντού η χρήση μάσκας από το πρωί του Σαββάτου.

Νέα μέτρα από τις 6:00΄ το πρωί του Σαββάτου ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα.

Τι αλλάζει όμως στους πέντε νομους της Στερεάς Ελλάδας μετά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν;

Στο «πορτοκαλί» η Βοιωτία

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00.30 τη νύχτα έως τις 05.00 το πρωί, ισχύει για τις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές (επίπεδα 3 και 4), που σημαίνει ότι από τη Στερεά τα νέα μέτρα ισχύουν μόνο για το νόμο Βοιωτίας, ο οποίος βρίσκεται στο επίπεδο 3, που σημαίνει ότι ο νομός είναι με «πορτοκαλί» χρώμα στο υγειονομικό χάρτη, όπως θα δείτε και παρακάτω. 

Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τις έξι το πρωί του Σαββάτου. Από την εφαρμογή εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύχτα, αλλά και όσοι αντιμετωπίζουν έκτακτες καταστάσεις. Το πως θα αποδεικνύουν είτε ότι είναι εργαζόμενοι, είτε ότι έχουν έκτακτη ανάγκη μετακίνησης οι πολίτες που θα βρεθούν να κυκλοφορούν νύχτα στις περιοχές που απαγορεύεται είναι κάτι που θα διευκρινισθεί μέχρι το βράδυ.

Στη Φθιώτιδα η κατάσταση, μέχρι στιγμής, παραμένει ως έχει δηλαδή στο Επίπεδο 2 - Επιτήρησης. Το ίδιο ισχύει και για το νομό της Εύβοιας, που βρίκσεται επίσης στο Επίπεδο 2 - Επιτήρησης.

Η Ευρυτανία και η Φωκίδα, που έχουν ελάχιστα κρούσματα, παραμένουν στο Επίπεδο 1 - Ετοιμότητας.

Δείτε σε ποιο επίπεδο είναι όλοι οι νομοί της χώρας

Επίπεδο 1: Άνδρος, Αρκαδία, Άρτα, Δράμα, Έβρος, Ευρυτανία, Ηλεία, Θάσος, Θεσπρωτία, Ιθάκη, Ικαρία, Καβάλα, Κάλυμνος, Κάρπαθος-Κάσος, Κεφαλληνία, Λασίθι, Λευκάδα, Λήμνος, Μεσσηνία, Μήλος, Ρέθυμνο, Σποράδες, Σύρος, Τήνος, Φωκίδα, Χανιά.

Επίπεδο 2: Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Γρεβενά, Εύβοια, Ημαθία, Κέρκυρα, Κιλκίς, Κορινθία, Κως, Λακωνία, Μαγνησία, Νάξος, Ξάνθη, Πάρος, Πιερία, Πρέβεζα, Ροδόπη, Ρόδος, Φθιώτιδα, Φλώρινα, Χαλκιδική, Χίος.

Επίπεδο 3: Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βοιωτία, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κέα-Κύθνος, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Λάρισα, Λέσβος, Μύκονος, Νήσοι Αττικής, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Σάμος, Σέρρες, Τρίκαλα. 

Επίπεδο 4: Καστοριά, Κοζάνη.

Δείτε και στον χάρτη ποιες περιοχές είναι «στο κόκκινο» και στο «πορτοκαλί»

Δύο περιοχές, η Κοζάνη και η Καστοριά βρίσκονται στο επίπεδο 4 και συνολικά 17 στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί). Πρόκειται για τις εξής περιοχές: Θεσσαλονίκη,  ΒοιωτίαΛάρισα, Σέρρες, Αττική,  Αχαΐα, Ζάκυνθος,  Ηράκλειο,  Θήρα,  Ιωάννινα,  Καρδίτσα,  Κέα-Κύθνος,  Λέσβος,  Μύκονος, Πέλλα,  Σάμος και  Τρίκαλα.