Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλα τα νεότερα από το μέτωπο του κορωνοϊού στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020 09:06 Όλα τα νεότερα από το μέτωπο του κορωνοϊού στη Φθιώτιδα

Ένας ασθενής μόνο παραμένει στη ΜΕΘ…

Στα 34 υπολογίζονται τα ενεργά κρούσματα στη Φθιώτιδα, καθώς η νέα κατάσταση που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ αφορούσε ήδη γνωστά περιστατικά covid-19 (την καθηγήτρια, τους τρεις μαθητές και τη σύζυγο παλαιότερου κρούσματος).

Αν μάλιστα οι πολίτες τηρήσουν τα «πολύτιμα» μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, της σωστής χρήσης μάσκας και τη συχνή απολύμανση - καλό πλύσιμο των χεριών τους, δύναται αυτός ο αριθμός να μειωθεί σημαντικά μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, όταν περνάει το 14ημερο και επανεξετάζονται περισσότερα από τα μισά περιστατικά.

Όπως θα θυμάστε αρνητικό ρεκόρ είχε καταγραφεί από τον ΕΟΔΥ στη Φθιώτιδα στις 15 Οκτωβρίου με 11 περιστατικά και εννέα (9) ασθενείς στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Το ευχάριστο είναι ότι πλέον στο πέτρινο νοσηλεύονται οι 8 από τους 9 ασθενείς covid-19, καθώς ο 75χρονος από τη δυτική Φθιώτιδα είναι πολύ καλύτερα και βγήκε από τη ΜΕΘ. Μάλιστα εκείνος και η σύντροφός του δεν αποκλείεται τη Δευτέρα (26/10) και ενώ αρνητικοποιηθεί το τεστ να πάρουν εξιτήριο.

Ευχάριστα είναι όμως τα νέα και από τον 65χρονο αυτοκινητιστή που αποσωληνώθηκε στη ΜΕΘ covid-19. Ο 65χρονος είναι ο 5ος ασθενής covid-19 που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Λαμίας που ήδη έχει πετύχει την αποκατάσταση της υγείας των τεσσάρων εξ αυτών. Ευχή βέβαια είναι τόσο ο 65χρονος όσο και όλοι οι άλλοι ασθενείς που νόσησαν από κορωνοϊό, να ξεπεράσουν σύντομα αυτή την περιπέτεια που έχει αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη.