Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Έλεγχοι σε γυμναστήρια και σχολές για την τήρηση των μέτρων

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020 08:45 Λαμία: Έλεγχοι σε γυμναστήρια και σχολές για την τήρηση των μέτρων

Ψηλά πάντα η Στερεά σε παραβάσεις για μη χρήση μάσκας…

Ημέρα ελέγχων σε χώρους όπου συναθροίζεται κοινό λόγω αθλητικών δραστηριοτήτων, ήταν η Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.

Κλιμάκια της Περιφέρειας Στερεάς διεξήγαγαν ελέγχους σε γυμναστήρια, αθλητικούς συλλόγους και σχολές, προκειμένου να διαπιστώσουν αν παίρνονται όλα τα μέτρα που προβλέπονται για τη μη διάδοση του νέου κορωνοϊού.

Τα αποτελέσματα δεν έγιναν γνωστά, ωστόσο έχουμε διαπιστώσει ότι οι ιδιοκτήτες και τα μέλη συλλόγων, συμμορφώνονται στις οδηγίες του ΕΟΔΥ, με τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα και την τήρηση του αριθμού των ατόμων σε εσωτερικούς χώρους.

Οι έλεγχοι πάντως θα βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή, όπως έχει συμβεί με τους ελέγχους της ΕΛΑΣ για την τήρηση ωραρίων και χρήσης μάσκας.

Τις προηγούμενες ημέρες και ειδικά Τετάρτη και Πέμπτη, στη Στερεά Ελλάδα βεβαιώθηκαν 64 και 49 αντίστοιχα παραβάσεις των 150 ευρώ, που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός μετά τις παραβάσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων εντατικοποίησε τους ελέγχους.

Πάντως ακόμη και μετά από δύο και πλέον μήνες εφαρμογής των πιο αυστηρών μέτρων κατά της διασποράς του ιού, εξακολουθούν και βεβαιώνονται παραβάσεις για το ωράριο με τρία συνολικά καταστήματα να δέχονται διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, καθώς και αναστολή λειτουργίας 3 ημερών σε Αττική και Δυτική Ελλάδα.