Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΓΑ: Νέα σύσκεψη - ενημέρωση για τον «Ιανό»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 16:32 ΕΛΓΑ: Νέα σύσκεψη - ενημέρωση για τον «Ιανό»

Θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα διαβεβαιώνει ο Ανδρέας Λυκουρέντζος…

Σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ, με θέμα τον συντονισμό των ενεργειών των Υποκαταστημάτων για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος προώθησης του εκτιμητικού έργου των ζημιών που προκάλεσε ο μεσογιακός κυκλώνας «Ιανός», πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου του Οργανισμού, Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Νίκος Δούκας, η Γενική Διευθύντρια Χρυσούλα Γάσπαρη, ο Προϊστάμενος του Τμήματος στη Διεύθυνση Ασφάλισης και Ενισχύσεων Σταύρος Καουκάκης και οι προϊστάμενοι των Υποκαταστημάτων Λάρισας, Μιχάλης Λιόντος, Πάτρας Γιώργος Κεχαγιάς και Λαμίας Χρήστος Λιάλιος.

Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο έχει διατεθεί για την ενίσχυση των υπηρεσιών των Υποκαταστημάτων στις πληγείσες περιοχές εργάζεται συστηματικά και έχει επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα στην πορεία του εκτιμητικού έργου των ζημιών Φυτικού και Ζωικού Κεφαλαίου και την προσεχή εβδομάδα ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει στην πληρωμή προκαταβολών και εξοφλήσεων των ζημιών αυτών.

Αποφασίστηκε μάλιστα η κατά το δυνατόν ταχύτερη αποστολή των νέων πορισμάτων και η καταχώρηση τους στα Πληροφοριακά Συστήματα του ΕΛΓΑ, ώστε να προχωρήσει άμεσα τόσο η προκαταβολή όσο και η εξόφληση αποζημιώσεων στους δικαιούχους και στις περιπτώσεις αυτές.

Τέλος, το εκτιμητικό έργο και η εξόφληση των αποζημιώσεων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2021, όπως ορίζει η διάταξη του νόμου 4737/2020, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.