Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Πρεμιέρα τη Δευτέρα για τα λεωφορεία χωρίς οδηγό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 18:03 Λαμία: Πρεμιέρα τη Δευτέρα για τα λεωφορεία χωρίς οδηγό

Μονοδρομούνται τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Ελευθερίας…

Από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου και για 50 εργάσιμες ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10.00-13.00 & 17.00-20.00, θα εκτελούνται τα δοκιμαστικά δρομολόγια των λεωφορείων  χωρίς οδηγό του προγράμματος FABULOS στην πόλη της Λαμίας και συγκεκριμένα στην οδό Ελευθερίας.

Για τους σκοπούς του προγράμματος, καθιερώνεται αποκλειστική λωρίδα κυκλοφορίας στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου για ηλεκτροκίνητα οχήματα χωρίς οδηγό, με αφετηρία το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και την εξής διαδρομή:

κίνηση στο βόρειο ρεύμα της Λεωφόρου Ελευθερίας προς την οδό Άρη Βελουχιώτη, αναστροφή στην οδό Βελουχιώτη και επιστροφή στην Αφετηρία μέσω του νοτίου ρεύματος της Λεωφόρου Ελευθερίας.

Με αποφάσεις του ΔΣ Λαμιέων συγχρόνως με την αποκλειστική γραμμή για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, γίνεται μονοδρόμηση των δύο ρευμάτων της Λεωφ. Ελευθερίας από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Δημοκρατίας έως την οδό Άρη Βελουχιώτη.

Το ρεύμα κυκλοφορίας βόρεια της υφιστάμενης νησίδας θα κινείται με κατεύθυνση από την οδό Σανταρόζα προς την οδό Άρη Βελουχιώτη (δυτικά), ενώ το ρεύμα νότια της νησίδας θα κινείται από την οδό Άρη Βελουχιώτη και ανατολικά προς την Λεωφ. Δημοκρατίας.

Η εν λόγω ρύθμιση ισχύει επίσης από την Δευτέρα 26/10/2020.