Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στερεά: Στην κορυφή των παραβάσεων για μη χρήση μάσκας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020 15:00 Στερεά: Στην κορυφή των παραβάσεων για μη χρήση μάσκας

Πριν καλά καλά μπει περιοχή της Στερεάς σε επίπεδο «3» στο χάρτη του κορωνοϊού και τα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση της σωστής απόστασης, σημείωσαν σημαντική άνοδο, φθάνοντας τα 75, περισσότερα - και με διαφορά - από κάθε άλλη περιφέρεια.

Ενδεικτικά 59 βεβαιώθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία και 53 στη Θεσσαλονίκη που παραδοσιακά έχουν μαζί με τη Στερεά τα περισσότερα πρόστιμα.

Επιπλέον την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου είχαμε επίσης:

19 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε 3 καταστήματα, σε Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Νότιο Αιγαίο.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 940 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 74 άτομα.

8 για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες δύο (2) στη Θεσσαλονίκη, δύο (2) στην Πελοπόννησο και από μία (1) σε Δυτική Ελλάδα, Κρήτη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 208 σχετικές παραβάσεις.

Συνολικά σε όλη την Επικράτεια διεξήχθησαν 45.742 έλεγχοι.