Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επεισοδιακή σύλληψη στην αγορά της Καρδίτσας για μη χρήση μάσκας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 09:03 Επεισοδιακή σύλληψη στην αγορά της Καρδίτσας για μη χρήση μάσκας

Ξύλο και στα Τρίκαλα...

Σε τρεις κατηγορίες μπορούν να διακριθούν οι πολίτες της Καρδίτσας σχετικά με τη χρήση μάσκας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του karditsalive.net το πρωί του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου, με το νομό να βρίσκεται ακόμα στο επίπεδο 3 και άρα να είναι υποχρεωτικό να φοριέται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Η πρώτη συμπεριλαμβάνει αυτούς που την φορούσαν κανονικά, η δεύτερη εκείνους που την είχαν τοποθετημένη κάπου… στο πρόσωπο και η τρίτη εκείνους που αδιαφόρησαν παντελώς για το μέτρο.

Αν και όπως σημειώνει το ρεπορτάζ οι περισσότεροι πειθάρχησαν, δεν έλειψαν κι αυτοί που στάθηκαν αρνητικά απέναντι στη μάσκα, ενώ καταγράφηκε και ένα περιστατικό σύλληψης άνδρα που όχι απλά δεν φόραγε αλλά δημιούργησε και θέμα.

Συγκεκριμένα ενώ του έγινε η σχετική σύσταση, υπήρξε έντονη αντίδραση από μέρους του και συνελήφθη με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής.

Ξύλο για την απόσταση των πάγκων

Σοβαρό επεισόδιο δημιουργήθηκε και στη λαϊκή αγορά των Τρικάλων σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TV10.gr, όταν δύο παραγωγοί και ένας μικροπωλητής είχαν έντονη συνομιλία μεταξύ τους για την απόσταση που πρέπει να έχουν οι πάγκοι, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση, ενώ η σύζυγος του παραγωγού μεταφέρθηκε και στο Νοσοκομείο.

Πριν από 20 ημέρες είχε δημιουργηθεί ξανά ένταση στη λαϊκή αγορά, όταν σε έλεγχο της Δημοτικής Αστυνομίας στην εβδομαδιαία λαϊκή αγορά διαπιστώθηκε πως μια γυναίκα παραγωγός είχε στήσει τον πάγκο της και πουλούσε τα προϊόντα που παρήγαγε, χωρίς όμως το όνομα της να βρίσκεται στη λίστα που καταρτίζει κάθε εβδομάδα ο Δήμος Τρικκαίων.

Οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας ζήτησαν τα στοιχεία της, εκείνη όμως αρνήθηκε να τα δώσει με αποτέλεσμα να προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα.

Η παραγωγός υποστήριζε ότι κατείχε τη νόμιμη άδεια, αλλά το όνομα της δεν υπήρχε- για ακόμα μια φορά – στη λίστα του 50% που ορίζουν τα περιοριστικά μέτρα για τον covid 19 και αποφάσισε να στήσει τον πάγκο της με το έτσι θέλω και να καταγγείλει έτσι τη στάση των αρμοδίων.