Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Ξεκινούν τυχαίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 07:14 Λαμία: Ξεκινούν τυχαίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό

1.000 γρήγορα τεστ με πρωτοβουλία του Δήμου προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει διασπορά στην κοινότητα…

Σε προμήθεια 1.000 γρήγορων τεστ (rapid test) ανίχνευσης του κορωνοϊού, προχώρησε ο Δήμος Λαμιέων.

Πρόθεση των ανθρώπων του είναι η αποτύπωση μιας πιο ακριβής εικόνας στα όρια του Δήμου σχετικά με το αν υπάρχει διασπορά του κορωνοϊού και σε τι ποσοστό.

Ανεξάρτητα αν οι αριθμοί του ΕΟΔΥ σχετικά με τα κρούσματα σε Λαμία και Φθιώτιδα, είναι ενθαρρυντικοί, χρειάζονται περισσότεροι έλεγχοι και τεστ προκειμένου να ανιχνευθούν τυχόν ασυμπτωματικοί ασθενείς και να αποτυπωθεί ο πραγματικός κίνδυνος για τους πολίτες, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς, θα πρέπει να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Τα γρήγορα τεστ χρησιμοποιούνται πραγματικά για αυτό το σκοπό, περισσότερο στατιστικά, καθώς η αξιοπιστία τους δεν είναι τόσο μεγάλη και η χρήση τους σε τυχαίους ελέγχους ελαχιστοποιεί το αντίστοιχο τυχαίο σφάλμα. Δίνει όμως μια εικόνα της κατάστασης που επικρατεί, προκειμένου - αν χρειαστεί - να ακολουθήσουν νέοι μοριακοί έλεγχοι, που έχουν πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια.

Για το πότε και πως θα χρησιμοποιηθούν τα συγκεκριμένα τεστ, θα ανακοινώσουν άμεσα η Δημοτική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.