Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θρήνος στη Λαμία: «Έφυγε» ο Θωμάς Μπρέκης - Σήμερα το τελευταίο αντίο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 09:00 Θρήνος στη Λαμία: «Έφυγε» ο Θωμάς Μπρέκης - Σήμερα το τελευταίο αντίο

Μαύρη μέρα για την πόλη και για την οικογένεια που θρηνεί δεύτερο παιδί που «έφυγε» από τροχαίο με μηχανάκι - Στις 3:00΄ σήμερα το μεσημέρι (Πέμπτη 29/10) η κηδεία του.

Δεν τα κατάφερε ο 42χρονος Θωμάς Μπρέκης που το απόγευμα της Κυριακής τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι μετά από τροχαίο στην οδό Φραντζή, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο κρεβάτι της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας.

Βαρύ το πένθος στην οικογένειά του και σε όλη τη Λαμία, που πενθεί για την απώλεια ενός εξαιρετικού παιδιού.

Όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για ένα παιδί "μάλαμα" κυριολεκτικά. «Ήταν ένας γίγαντας με ψυχή μικρού παιδιού. Ψυχούλα πραγματικά. Για το Θωμά υπάρχει σίγουρα μια θέση στον παράδεισο...», έλεγε στο LamiaReport ένας από τους φίλους του.

Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στο Θωμά, γιο του γνωστού συνδικαλιστή Θανάση Μπρέκη και αδερφού του Δημήτρη που εργάζεται στο Δήμο Λαμειέων και είναι Αντιπρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ).

Την ώρα που κατέβαινε με το μηχανάκι του την οδό Φραντζή, ένα αγροτικό αυτοκίνητο του έφραξε το δρόμο με τη σύγκρουση να είναι σφοδρή και το παληκάρι να φεύγει στον αέρα και να χτυπάει με δύναμη το κεφάλι του στο παρακείμενο πεζοδρόμιο.

Διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ πολύ γρήγορα στο Νοσοκομείο Λαμίας όπου διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε δύσκολη χειρουργική επέμβαση.

Από την πρώτη στιγμή είχε διαπιστωθεί ότι η ζημιά στον εγκέφαλο ήταν βαρύτατη και δυστυχώς το μεσημέρι της Τετάρτης (28/10) κατέληξε.

Τραγικές φιγούρες οι δικοί του άνθρωποι που περίμεναν ένα θαύμα που δυστυχώς δεν έγινε.

Ακόμη πιο τραγικό το γεγονός ότι η συγκεκριμένη οικογένεια είχε χάσει πριν από χρόνια το μικρό της γιο σε ηλικία μόλις 20 ετών και πάλι από τροχαίο δυστύχημα με μηχανάκι στη Μεγάλη Βρύση στο ύψος του ΟΑΕΔ.

Τέτοιες στιγμές ο πόνος είναι δυσβάσταχτος. Δεν υπάρχουν λόγια...

Σήμερα η κηδεία

Το τελευταίο αντίο στον 42χρονο Θωμά είναι στις 3:00΄ το μεσημέρι της Πέμπτης στον Ιερό Ναό Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Παγκράτι Λαμίας. Την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, Συμεών. Θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο των Καλυβίων.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα στο "Χαμόγελο του Παιδιού" και για το λόγο αυτό θα υπάρχει ειδικό κουτί στην είσοδο της εκκλησίας.

Από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα καταθέτουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στους οικείους του και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.