Άγναντη: Κινδυνεύουν μαθητές από την κατάσταση του οδοστρώματος

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 10:53 Άγναντη: Κινδυνεύουν μαθητές  από την κατάσταση του οδοστρώματος

Ανοιχτή επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Καμένων Βούρλων…

«Καμπανάκι κινδύνου» για την επικινδυνότητα του δρόμου Αγίου Κωνσταντίνου - Άγναντης, κρούει ο Πρόεδρος της ορεινής Κοινότητας του Δήμου Καμένων Βούρλων, Γιάννης Παπασταμάτης, με ανοιχτή επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο πριν τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Ο κ. Παπασταμάτης παραθέτει φωτογραφικό υλικό από επικίνδυνο σημείο του δρόμου που έχει κατακλυστεί από φερτά υλικά και έχουν μετατρέψει σε παγίδα τη συγκεκριμένη οδική σύνδεση που σημειωτέον εξυπηρετεί καθημερινά μαθητές!

Παράλληλα στην επιστολή του θίγει και μια σειρά άλλων ζητημάτων που πρέπει άμεσα να διευθετηθούν, καθώς εκτός από βουλωμένα υπάρχουν και ανοιχτά φρεάτια - τρύπες στο δρόμο, πραγματικές παγίδες για διερχόμενα οχήματα.

Διαβάστε την ανοιχτή επιστολή που απευθύνεται στον Δήμαρχο Ιωάννη Συκιώτη στην Πρόεδρο και το ΔΣ του Δήμου Καμένων Βούρλων:

Σε συνέχεια σχετικού εγγράφου με το οποίο σας ενημέρωσα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κοινότητα Άγναντης ειδικά μετά την πρόσφατη κακοκαιρία, είμαι αναγκασμένος να επανέρθω προκειμένου να καταδείξω την επικινδυνότητα της οδικής σύνδεσης Αγίου Κωνσταντίνου - Άγναντης πριν να είναι αργά.

Κύριοι, τα φερτά υλικά συνέπεια των βουλωμένων αυλακιών ειδικά στο κομμάτι για την Παλαιά Άγναντη, έχουν κατακλύσει το δρόμο σε επικίνδυνο σημείο, επάνω σε στροφή, κάνοντας το δρόμο απροσπέλαστο για τα επιβατικά οχήματα, αλλά το χειρότερο άκρως επικίνδυνο για τα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές και αθώους πολίτες.

Είναι αδιανόητο μετά από τόσες ημέρες και μετά από τόσες γραπτές και προφορικές οχλήσεις να παραμένει ο δρόμος σε τέτοια κατάσταση. Δεν πρόκειται για απλό αίτημα αλλά για λογική απαίτηση να φτιαχτεί… «χθες» πριν θρηνήσουμε θύματα και τότε ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του…

Σας υπενθυμίζω επίσης τα λοιπά αιτήματα που σας κατέθεσα γραπτώς στις 22 Οκτωβρίου για τα οποία όχι απλώς δεν έγινε τίποτα, αλλά δεν πήρα ούτε μια απλή απάντηση:

1. Κόψιμο κλαριών και χορταριών, καθώς και καθάρισμα των αδιάθετων οικοπέδων στη Νέα Άγναντη.

2. Άμεση ανάγκη να γίνει διάνοιξη των στροφών Αγίου Νικολάου.

3. Κόψιμο και καθάρισμα των χορταριών, όπου κρίνεται απαραίτητο στην Νέα Άγναντη.

4. Άμεση αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας στην Π. Άγναντη. Μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις τα φερτά υλικά έχουν καταστρέψει πολλά τμήματα οδοστρώματος σε αγροτικούς δρόμους στις περιοχές : ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ, ΠΛΑΚΟΘΙΕΣ, ΚΡΙΘΑΡΙΑ, ΚΟΤΣΙΚΑΣ.

5. Υπενθυμίζουμε την ανάγκη άμεσης εγκατάσταση αναμεταδότη internet στη Ν. Άγναντη για την εξυπηρέτηση κυρίως των μαθητών σε μια περίοδο που ζούμε με το φόβο κλεισίματος των σχολείων.

Με την ελπίδα η επιστολή μου να διαβαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά κυρίως να βρει «ευήκοα ώτα» προκειμένου άμεσα να διευθετηθούν προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή μικρών και μεγάλων συνδημοτών μας, παραμένω στη διάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου και των τεχνικών υπηρεσιών προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

Ιωάννης Παπασταμάτης

Πρόεδρος Άγναντης

Υ.Γ.: Παραθέτω τις σχετικές φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν τα όσα γράφω.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση