Ενός λεπτού σιγή σε όλα τα σχολεία για τη δολοφονία του Γάλλου Εκπαιδευτικού

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 10:32 Ενός λεπτού σιγή σε όλα τα σχολεία για τη δολοφονία του Γάλλου Εκπαιδευτικού

Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου…

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γάλλου εκπαιδευτικού Samuel Paty που έπεσε θύμα άγριας δολοφονικής επίθεσης στο Παρίσι, θα τηρήσουν τα σχολεία όλης της χώρας τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, σύμφωνα με εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο που απέστειλε την Παρασκευή το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με αυτή: «θα τηρηθεί, εντός του κάθε τμήματος από τους/τις μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Samuel Paty, εκπαιδευτικού, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης στο Παρίσι στις 16 Οκτωβρίου 2020».

Το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε από τον Γάλλο Υπουργό Παιδείας Jean-Michel Blanquer κατά τη διάρκεια των εργασιών της άτυπης συνόδου Υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που φιλοξένησε διαδικτυακά η προεδρεύουσα Ελλάδα, δια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων την Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

Η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, που υπογράφει και τη σχετική εγκύκλιο, ανακοίνωσε τη σχετική απόφαση κατά τη διάρκεια της Συνόδου. Αρκετά κράτη-μέλη συντάχθηκαν, ενώ υπήρξε διάχυτη η έκφραση συμπαράστασης προς τη Γαλλία για τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα που υπέστη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση