Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ στενές επαφές κρουσμάτων κορωνοϊού…»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 12:30 «Εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ στενές επαφές κρουσμάτων κορωνοϊού…»

«Κανένα μέτρο από την Κυβέρνηση και την ειδική διαχείριση», καταγγέλλει το Συνδικάτου Μετάλλου…

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε το Συνδικάτο Συγκολλητών Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας, σχετικά με τα μέτρα που δε λαμβάνονται στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ για τη μη εξάπλωση της πανδημίας στους χώρους της.

Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο Μετάλλου αναφέρει ότι επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα covid 19 ανήκουν στο στενό οικογενειακό περίγυρο εργαζομένων του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Κατηγορεί μάλιστα Κυβέρνηση και ειδική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ ότι μέχρι σήμερα, δεν έχουν πάρει   τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να μην υπάρξει εξάπλωση της πανδημίας στο εργοστάσιο.

Ειδικότερα οι άνθρωποι του Συνδικάτου ζητούν:

1. Με έξοδα της ειδικής διαχείρισης να γίνουν υποχρεωτικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, επαναλαμβανόμενα μία μέρα πριν την έναρξη  της 6ήμερης κάθε βάρδιας και κάθε Κυριακή για τους 5νθημερους πρωινούς (αυτοί που εργάζονται Δευτέρα – Παρασκευή).

2.  Εργαζόμενοι που ο περίγυρος τούς είναι, είτε επιβεβαιωμένος θετικός στον ιό, είτε σε καραντίνα επειδή έχει δείξει κάποια συμπτώματα, να μπαίνουν και αυτοί σε καραντίνα με πληρωμένα μεροκάματα και αποδοχές σαν να δούλευαν.

3. Οι απολυμάνσεις να γίνουν ουσιαστικές και όχι τυπικές. Κάθε μέρα στην αλλαγή βάρδιας να γίνεται απολύμανση στα λεωφορεία μεταφοράς. Καθημερινά στην αλλαγή βάρδιας να γίνεται απολύμανση στους χώρους εργασίας.

4. Να χορηγηθούν επαρκή αναλώσιμα ατομικής προστασίας όπως μάσκες, αντισηπτικά.

5. Εκτός από την πύλη του εργοστασίου να γίνεται θερμομέτρηση και κατά την είσοδο των εργαζομένων στα λεωφορεία μεταφοράς.

«Η ΛΑΡΚΟ είχε υγειονομικά προβλήματα διαχρονικά. Στα πλαίσια της εκποίησης και της τελειωτικής απαξίωσης της από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την ειδική διαχείριση που έχει διορίσει, έχουν οξυνθεί.  Αν δεν παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα πρόληψης, θα μετατραπεί σε υγειονομική ‘’βόμβα’’», προσθέτουν οι διοικούντες του Συνδικάτου Μετάλλου και προειδοποιούν να μη χρησιμοποιηθεί η πανδημία ως δικαιολογία για σταμάτημα της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

Τέλος χαρακτηρίζουν ως «στρουθοκαμηλισμό» και «γελοία επιχειρηματολογία την ατομική ευθύνη», καθώς υπάρχουν μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και τον λαό γενικότερα, μέτρα που δεν παίρνουν Κυβέρνηση, Τοπική Διοίκηση και εργοδότες γιατί κοστίζουν.