Μάσκες παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα και στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 14:17 Μάσκες παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα και στη Φθιώτιδα

Σε δύο ζώνες η χώρα από τα ξημερώματα της Τρίτης που ισχύουν τα νέα μέτρα…

Από την Τρίτη στις 06:00’ το πρωί και για ένα μήνα τίθεται η χώρα θα βρίσκεται χωρισμένη σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις, αυτές της «Επιτήρησης» και «Αυξημένου Κινδύνου».

Στην πρώτη ζώνη ανήκουν όσες περιοχές ήταν μέχρι σήμερα στο επίπεδο «1» και «2» και στο άλλο οι περιοχές υψηλού κινδύνου «3» και «4» ουσιαστικά όλη η Βόρεια Ελλάδα και η Αττική, όπως ανέφερε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με βάση το νέο σχεδιασμό η Φθιώτιδα παραμένει στο επίπεδο «Επιτήρησης», ωστόσο και για αυτές τις περιοχές θα υπάρξουν νέα μέτρα και συγκεκριμένα:

  • Χρήση μάσκας παντού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  • Περιορισμός κυκλοφορίας από τις 12 το βράδυ έως τις 05:00’ το πρωί
  • Τηλεργασία 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
  • Πλήρη τηλεκπαίδευση στα Πανεπιστήμια
  • Όχι συναθροίσεις και πάντα αποστάσεις και ατομική υγιεινή

Στο άλλο επίπεδο τα μέτρα γίνονται ακόμη πιο αυστηρά με πλήρη αναστολή λειτουργίας όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ' οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα. «Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια. Σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Δείτε ολόκληρο το διάγγελμα του πρωθυπουργού:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση