Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Τρία νέα κρούσματα στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 14:49 Κορωνοϊός: Τρία νέα κρούσματα στη Φθιώτιδα

Σε Λαμία και Αμφίκλεια τα νέα περιστατικά….

Μπορεί στον επίσημο χάρτη την Παρασκευή (31/10) η Φθιώτιδα να παρουσιαζόταν χωρίς κρούσματα, ωστόσο από τους μοριακούς ελέγχους από τα Κέντρα Υγείας και τα Κλιμάκια του ΕΟΔΥ είχαν ήδη επιβεβαιωθεί τρία νέα κρούσματα.

 Τα δύο από αυτά τα κρούσματα ήταν στη Λαμία και το τρίτο στην Αμφίκλεια.

Το τελευταίο αφορά 90χρονη και το δείγμα πάρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας όπου υπήρχε ένα ακόμη θετικό δείγμα από επανεξέταση παλαιότερου καταγεγραμμένου περιστατικού.

Τα δύο περιστατικά covid-19 που ανιχνεύθηκαν στη Λαμία, αφορούν άνδρες, ο ένας στενή επαφή ασθενή κορωνοϊού που προέκυψε από την ιχνηλάτηση του ΕΟΔΥ και ο άλλος 23χρονος που παρουσιάστηκε μόνος του στο Κέντρο Υγείας Λαμίας όπου και έδωσε δείγμα που βγήκε θετικό.

Ο τελευταίος μαζί με τον αδερφό του, που θα κάνει αντίστοιχο τεστ την Δευτέρα, έφυγαν για περιοχή της Αττικής όπου διαμένουν και θα κάνουν εκεί την προβλεπόμενη καραντίνα.

Αρνητικοί τρεις ασθενείς στο Πέτρινο

Μέσα στα θετικά τεστ κορωνοϊού, αυτή την εβδομάδα υπήρξαν και τρία αρνητικά από ασθενείς που νοσηλεύονται στο Πέτρινο κτίριο του Νοσοκομείου Λαμίας.

Πρόκειται για την 82χρονη από τη δυτική Φθιώτιδα, της οποίας ο σύντροφός της βγήκε νωρίτερα από το Νοσοκομείο Λαμίας έχοντας βγει νικητής στην περιπέτειά του που τον έφερε μέχρι τη ΜΕΘ και το ηλικιωμένο ζευγάρι από το Μώλο.

Συνολικά αυτή τη στιγμή στο Πέτρινο κτίριο του ΓΝ Λαμίας νοσηλεύονται δέκα (10) περιστατικά, τα οκτώ από τη Φθιώτιδα και δύο από τη Βοιωτία (Αλίαρτος - Λιβαδειά). Ένας ακόμη συμπολίτης μας εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας covid-19 του ΓΝ Λαμίας, έχοντας κι εκείνος όμως καταφέρει να αποσωληνωθεί και είναι πολύ πιθανό σύντομα να συνεχίσει τη νοσηλεία του σε δωμάτιο του πέτρινου κτιρίου.