Στους Δήμους της Φθιώτιδας ο Θέμης Χειμάρας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2020 09:18 Στους Δήμους της Φθιώτιδας ο Θέμης Χειμάρας

Σειρά συναντήσεων με τους Δήμους της Φθιώτιδας ξεκινά ο Θέμης Χειμάρας για τα έργα της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

Από τον Δήμο Δομοκού, ξεκίνησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας τη σειρά συναντήσεων με τις Δημοτικές Αρχές της Φθιώτιδας, οι οποίες στοχεύουν στην ολοκληρωμένη αξιοποίηση των διαθέσιμων Ευρωπαϊκών και Εθνικών χρηματοδοτικών εργαλείων της περιόδου 2021-2027.

Η περίοδος που επέλεξε ο κ. Χειμάρας για τις συναντήσεις αυτές, δεν είναι τυχαία, αφού τους επόμενους μήνες, οι Δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν προτάσεις εντάξεις έργων στο νέο ΕΣΠΑ και στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κύκλος των επαφών με τις αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Φθιώτιδας, αποτελεί  συνέχεια της συνεργασίας που ανέπτυξε ο κ. Χειμάρας το προηγούμενο διάστημα, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα και το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ κ. Δημήτρη Σκάλκο.

Με το Δήμαρχο Δομοκού κ. Χαράλαμπο Λιόλιο, εστίασαν στις προτεραιότητες του Δήμου σε σχέση με τα αναγκαία έργα υποδομών που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από Ευρωπαϊκούς πόρους.

Τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα υποστήριξης του Δήμου στην προσπάθεια εκπόνησης μελετών, ενώ ο Βουλευτής ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την παροχή συνδρομής από τα συναρμόδια Υπουργεία.

Όπως δήλωσε ο κ. Χειμάρας:

«Οφείλουμε να ενισχύσουμε την δυνατότητα αξιοποίησης των διαθέσιμων Ευρωπαϊκών πόρων από τους Δήμους μας!

Με αυτό το στόχο, ξεκίνησα σήμερα από τον Δομοκό, μία σειρά συναντήσεων με τους Δημάρχους της Φθιώτιδας.

Ο σωστός συντονισμός και η έγκαιρη εκπόνηση των μελετών είναι τα απαραίτητα βήματα για την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου εργαλείου.

Ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος και οι συνεργάτες του, παρουσίασαν αναλυτικά τις προτεραιότητες και τους στόχους του Δήμου για τα επόμενα  χρόνια, τονίζοντας την ανάγκη του Δήμου σε τεχνική υποστήριξη.

Ο στόχος είναι κοινός και απαιτεί τη στενή συνεργασία μεταξύ μας για την ουσιαστική ενίσχυση των τοπικών μας κοινωνιών».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση