Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή Λυκείου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2020 13:50 Φθιώτιδα: Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή Λυκείου Φωτογραφία: INTIME

Όλα τα κρούσματα που έδωσε ο ΕΟΔΥ στη Στερεά…

Δύο από τα τρία κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν την Παρασκευή (30/10) ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ στο χάρτη του Σαββάτου.

Πρόκειται για την 90χρονη γυναίκα από την Αμφίκλεια και τον 35χρονο άνδρα στενή επαφή (γιος) παλαιότερου κρούσματος από τη Λαμία.

Νέο κρούσμα σε μαθητή

Εντούτοις το Σάββατο το βράδυ προέκυψε ένα ακόμη καινούριο περιστατικό covid-19 που αντιστοιχεί σε 17χρονο μαθητή της Β’ Λυκείου Πελασγίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο μαθητής παρουσίασε κάποια συμπτώματα και ανέβασε πυρετό την Πέμπτη. Έτσι την Παρασκευή έκανε το τεστ και το Σάββατο βγήκε η απάντηση ότι ήταν θετικό.

Άμεσα η οικογένεια και οι στενές επαφές μπήκαν σε καραντίνα, ενώ ο μαθητής είναι που καλά στην υγεία του, χωρίς κάποια συμπτώματα αυτή τη στιγμή.

Μετά από συνεννόηση της Πολιτικής Προστασίας με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα κλείσει το συγκεκριμένο Τμήμα για 14 ημέρες σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει δώσει από την αρχή του σχολικού έτους ο ΕΟΔΥ, ενώ ο Δήμος Στυλίδας θα κάνει απολύμανση στους χώρους του σχολείου.

Να σημειώσουμε ότι για το περιστατικό της 90χρονης στην Αμφίκλεια, το βράδυ του Σαββάτου η Δήμαρχος Αθανασία Στιβακτή ανάρτησε το παρακάτω μήνυμα:

«Στο πλαίσιο διαγνωστικών τεστ, που πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας, διεγνώσθη θετική σε COVID-19 γυναίκα 90 ετών.

Η ασθενής είναι μόνιμη κάτοικος Αμφίκλειας και νόσησε κατόπιν επίσκεψης που δέχτηκε από συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο διαμένει μόνιμα στην Αθήνα. Έχει, ήδη, τεθεί σε καραντίνα η ίδια, ενώ βρίσκεται σε εξελίξη η ιχνηλάτηση των επαφών της, προκειμένου να μειωθεί τυχόν διασπορά του ιού.

Όσο πλησιάζουμε τον χειμώνα, η κατάσταση θα δυσκολεύει περισσότερο. Παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι να ακολουθήσουν τις νέες οδηγίες αποφυγής διασποράς του κορωνοιού. Είναι ώρα ατομικής ευθύνης!

✔Φοράμε μάσκες παντού!

✔Αποφεύγουμε τις συναθροίσεις!

✔Τηρούμε αυστηρά τα μέτρα υγιεινής!»

Όσον αφορά τα κρούσματα που ανακοίνωσε νωρίτερα ο ΕΟΔΥ για τους υπόλοιπους νομούς της Στερεάς έχουμε τα παρακάτω οκτώ ακόμη περιστατικά:

33χρονος πατέρας και το μόλις ενός έτους βρέφος του από τη Λιβαδειά και μια 32χρονη στενή επαφή (κόρη) ζευγαριού που είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό στις 26/10 από τη Λιβαδειά. Το 4ο περιστατικό είναι επαναληπτικό τεστ 28χρονου, που βγήκε επίσης θετικό.

Στην Εύβοια, είχαμε μία ακόμη περίπτωση με θετικό επαναληπτικό τεστ σε 65χρονη από τη Χαλκίδα, αλλά και δύο νέους ασθενείς covid-19, μία γυναίκα 37 ετών από τα Ψαχνά και έναν άνδρα 23 ετών από το Βασιλικό.

Τέλος το κρούσμα που δόθηκε στη Φωκίδα αντιστοιχεί σε 53χρονη από τους Δελφούς.

Διαβάστε αναλυτικά το χάρτη των κρουσμάτων (31/10) ΕΔΩ.