Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απολύμανση από το Δήμο Στυλίδας στο σχολικό συγκρότημα Πελασγίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2020 19:59 Απολύμανση από το Δήμο Στυλίδας στο σχολικό συγκρότημα Πελασγίας

Μετά το κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή της Β’ Λυκείου. Αίτημα των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών της Πελασγίας για ομαδικά τεστ covid-19…

Μετά την ανακοίνωση για επιβεβαιωμένο κρούσμα σε μαθητή της Β’ Τάξης του Λυκείου Πελασγίας, ο Δήμος Στυλίδας προχώρησε σε καθαρισμό και προληπτική απολύμανση όλων των χώρων του Λυκείου, αλλά και του Γυμνασίου, συνιστώντας παράλληλα ψυχραιμία και τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας.

Σύμφωνα με το Δήμο Στυλίδας, «Αμέσως ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ο ΕΟΔΥ για την ιχνηλάτηση των επαφών του μαθητή. Σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης από covid-19 σε σχολικές μονάδες,  στο Λύκειο Πελασγίας θα κλείσει το Τμήμα του μαθητή για 14 ημέρες και οι στενές επαφές του θα μπουν σε καραντίνα».

Και συμπληρώνει: «Η Δημοτική Αρχή σήμερα Κυριακή προέβη σε σχολαστικό καθαρισμό και απολύμανση όλων των χώρων του Λυκείου, αλλά και του Γυμνασίου Πελασγίας προληπτικά για την προστασία μαθητών και καθηγητών. 

Συνιστούμε σε όλους τους δημότες ψύχραιμη αντιμετώπιση,  απόλυτη εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας, την ορθή χρήση μάσκας,  την τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής.»

Από την πλευρά τους οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων τόσο του Λυκείου όσο και του Γυμνασίου Πελασγίας, ζήτησαν από τον ΕΟΔΥ και την Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και την Πολιτική Προστασία, τη διεξαγωγή μαζικών τεστ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Όπως σημειώνουν στο αίτημά τους, τα παιδιά Γυμνασίου - Λυκείου παίζουν στον ίδιο χώρο και έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.

Διαβάστε το κείμενο των δύο Συλλόγων:

«Μετά από την ενημέρωση που υπήρξε, από τους γονείς επιβεβαιωμένου κρούσματος μαθητή της β τάξης του Λυκείου Πελασγίας, προς τους διευθυντές του Λυκείου και του Γυμνασίου Πελασγίας και τους προέδρους των δύο Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων,

ζητάμε άμεσα, αύριο Δευτέρα 2/11/2020, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να έρθει στα σχολεία μας (Λύκειο και Γυμνάσιο Πελασγίας), για να πραγματοποιήσει μαζικά ΤΕΣΤ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Σας πληροφορούμε ότι τα δύο σχολεία συστεγάζονται και οι μαθητές στα διαλείμματα προαυλίζονται στον ίδιο χώρο και έρχονται σε επαφή μεταξύ τους».

Προς το παρόν από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Φθιώτιδας, σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, όπως σημειώνεται και στο ενημερωτικό του Δήμου Στυλίδας, έχουν δοθεί οδηγίες για 14ημερη καραντίνα στο μαθητή και την οικογένειά του, ενώ έκλεισε και η Β’ Τάξη του Λυκείου σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Επειδή η κατάσταση όμως είναι δυναμική, τη Δευτέρα θα γίνει νέα αξιολόγηση και δεν αποκλείονται επιπλέον ενέργειες από την Περιφέρεια.