Επανεκτίμηση της κατάστασης στη Βοιωτία - Άδικο το «κόκκινο χρώμα»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 09:20 Επανεκτίμηση της κατάστασης στη Βοιωτία - Άδικο το «κόκκινο χρώμα»

Φωνάζουν και μαζεύουν υπογραφές οι επαγγελματίες…

Προβληματισμό και έντονη διαμαρτυρία έχει προκαλέσει στους επαγγελματίες του νομού Βοιωτίας, η ένταξη της περιοχής τους στο «κόκκινο χρώμα», όταν τα κρούσματα μειώνονται καθημερινά, ενώ στο σύνολο τα περιστατικά covid-19 είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με άλλες περιοχές.

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Σχηματαρίου που έχει ανεβάσει στο διαδίκτυο ψήφισμα μαζεύοντας υπογραφές για την αλλαγή του επιπέδου κινδύνου για την Περιφερειακή Ενότητα.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων και πολιτών του νομού Βοιωτίας τηρούν απρόσκοπτα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από την πανδημία του COVID. Συνεπώς κρίνουμε απαραίτητη την λειτουργία των επιχειρήσεων στους τομείς της εστίασης, ψυχαγωγίας και αθλητισμού», αναφέρουν μεταξύ άλλων στο ψήφισμά τους που έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα σχεδόν τις 1.000 υπογραφές.

Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχοι της ΠΕ Βοιωτίας, πραγματοποιούν το μεσημέρι σύσκεψη με θέμα τα νέα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό που θα αρχίζουν να εφαρμόζονται από το πρωί της Τρίτης 3 Νοεμβρίου στην περιοχής τους, με το ερώτημα εάν η Βοιωτία θα έπρεπε να ενταχθεί στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου αφού τα κρούσματα των τελευταίων ημερών έχουν φθίνουσα πορεία.

Σε αυτό το σημείο αναμένεται να επιμείνουν πολύ κάποιοι αυτοδιοικητικοί, ειδικά σε περιοχές όπου τα κρούσματα είναι ελάχιστα, ώστε ν τεθεί το θέμα αλλαγής επιπέδου στο αρμόδιο υπουργείο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση