Παραδόθηκε η νέα σύγχρονη γέφυρα Παλιουρίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 08:12 Παραδόθηκε η νέα σύγχρονη γέφυρα Παλιουρίου

Ευχές για ασφαλείς μετακινήσεις με οποιονδήποτε καιρό…

Αποτελούσε αίτημα των κατοίκων της περιοχής τα τελευταία πέντε και πλέον χρόνια και μετά από πολλές αναβολές, ανατέθηκε η εργολαβία που έμελλε να την παραδώσει προς χρήση.

Η νέα μεταλλική γέφυρα στο Παλιούρι της Κοινότητας Καστρίου του Δήμου Μακρακώμης, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, παραδόθηκε επίσημα σήμερα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020 το πρωί στην κυκλοφορία.

Παρόντες ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηλίας Σανίδας, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Κώστας Καραγιάννης και Ηλίας Κυρμανίδης, ο Δήμαρχος Μακρακώμης Γιώργος Χαντζής, ο Αντιδήμαρχος Μακρακώμης Πάνος Κοντογεώργος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καστρίου Νίκος Κουμπούρας.

«Ο Σπερχειός δεν πρέπει να μας χωρίζει, αλλά να μας ενώνει. Έτσι σήμερα παραδίδουμε ένα έργο που ενώνει. Η νέα γέφυρα Καστρίου είναι απαραίτητη για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των διερχομένων της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Φθιώτιδας και παρέχει  άνετη και ασφαλή μετακίνηση προς την κοιλάδα του Σπερχειού. Ευχόμαστε καλές και ασφαλείς μετακινήσεις!»,  ήταν η δήλωση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού.

Σημειώνουμε ότι στο σημείο παραμένουν κομμάτια του παλιού γεφυριού το οποίο αποτελεί δείγμα πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής του Σπερχειού και το οποίο μέχρι το 2015 αποτελούσε το μοναδικό πέρασμα των ανθρώπων από τη μία πλευρά του ποταμού στην άλλη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση