Φθιώτιδα: Σαρωτικοί έλεγχοι για μάσκες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 08:32 Φθιώτιδα: Σαρωτικοί έλεγχοι για μάσκες

Βροχή τα 150αρια για τη μη χρήση μάσκας - «Σαφάρι και σήμερα πρώτη ημέρα εφαρμογής και σε εξωτερικούς χώρους…

Από σήμερα ξεκινά η εφαρμογή των νέων μέτρων και οι έλεγχοι από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν εντατικοποιηθεί σε όλη την Επικράτεια.

Δεν αποτελεί εξαίρεση και η Φθιώτιδα, όπου αναμένεται νέο αρνητικό ρεκόρ παραβάσεων για μη χρήση μάσκας και μη τήρησης της προβλεπόμενης απόστασης στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη μη μετάδοση του νέου κορωνοϊού.

Από το πρωί της Δευτέρας έχουν γίνει δεκάδες έλεγχοι σε εσωτερικούς χώρους, ενώ από την Τρίτη το… «σαφάρι» θα επεκταθεί και εκτός «των τειχών», στο δρόμο, στο πεζοδρόμιο, στο αυτοκίνητο παντού!

Και αν κάποιοι πιστεύουν ότι με τη μάσκα κρεμασμένη κάπου μεταξύ στόματος και μύτης θα τη γλυτώσουν, είναι γελασμένοι, καθώς οι οδηγίες από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ειδικά από την Πολιτική Προστασία, είναι η πιστή εφαρμογή της χρήσης μάσκας και της τήρησης των αποστάσεων στους κλειστούς χώρους συνάθροισης.

Όσοι δε συμμορφώνονται υπάρχει διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ,

Η Φθιώτιδα ανήκει στο επίπεδο «A» αξιοποιώντας τη μέχρι τώρα καλή της πορεία που την είχε κατατάξει στο κίτρινο χρώμα, όταν τα επίπεδα ήταν ακόμη τέσσερα.

Από την Τρίτη τα ξημερώματα όμως η χρήση μάσκας ισχύει και για τη Φθιώτιδα παντού, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Επιπλέον υπάρχει περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 5 το πρωί. Εξαιρούνται μετακινήσεις για λόγους εργασίας και έκτακτης ανάγκης (λόγοι υγείας - μετάβαση σε νοσοκομεία και διανυκτερεύοντα φαρμακεία).

Και σε αυτή την περίπτωση το πρόστιμο για τα φυσικά πρόσωπα είναι 150 ευρώ.

Τα πρόστιμα είναι μεγαλύτερα, και φτάνουν τα 300 ευρώ αν ο παραβάτης δε φοράει τη μάσκα του σε Νοσοκομεία, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα, ενώ το ίδιο ποσό αντιστοιχεί στον κατά νόμο υπεύθυνο χώρου λατρείας (εκκλησία) για την μη τήρηση ανώτατου ορίου ατόμων.
Αντίστοιχα τα διοικητικά πρόστιμα ανεβαίνουν σε επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπου έχουμε επίσης ανά περίπτωση και το μέτρο της αναστολής λειτουργίας.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τι ισχύει εδώ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση