Ανησυχία στη Φωκίδα που βρέθηκε ξαφνικά με τέσσερα ενεργά κρούσματα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 16:15 Ανησυχία στη Φωκίδα που βρέθηκε ξαφνικά με τέσσερα ενεργά κρούσματα

Σχεδόν τα μισά κρούσματα κορωνοϊού από όσα είχε μέχρι τώρα, παρουσιάστηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Φωκίδα με αποτέλεσμα να υπάρξει αναστάτωση στον κόσμο που μέχρι τώρα θεωρούσε την περιοχή τους ασφαλή.

Έτσι μέσα σε λίγες ώρες αποκαλύφθηκαν τέσσερα περιστατικά, το ένα σε 24χρονη μαθήτρια της Β’ Λυκείου του ΕΠΑΛ Άμφισσας (ήδη έκλεισαν δύο τμήματα). Στο χάρτη της Παρασκευής ανακοινώθηκε και ένας 42χρονος που σύμφωνα με πληροφορίες δουλεύει σε εταιρία της περιοχής.

Ωστόσο λίγο αργότερα αποκαλύφθηκαν δύο ακόμη περιστατικά τα οποία επιβεβαιώθηκαν από το Δήμο Δελφών και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας.

Ειδικότερα ο δήμος Δελφών ενημέρωσε το πρωί της Τρίτης ότι υπάλληλος των Τεχνικών Υπηρεσιών έχει νοσήσει από covid-19: «Σας ενημερώνουμε ότι υπάλληλος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δελφών διαγνώστηκε εχθές θετικός στον κορωνοϊό, έπειτα από εργαστηριακό έλεγχο που διενεργήθηκε.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών θα παραμείνει κλειστή για προληπτικούς λόγους, και έχει προγραμματιστεί να γίνει άμεσα απολύμανση των χώρων. Ο υπάλληλος έχει τεθεί σε καραντίνα, και ακολουθούνται όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.».

Και η ανακοίνωση της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας, Αθανασίας Ψάλτη: «Για προληπτικούς λόγους το μουσείο Δελφών θα μείνει σήμερα Τρίτη 3/11 κλειστό προκειμένου να γίνει απολύμανση μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα και σύμφωνα με οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ο συνάδελφος είναι καλά στην υγεία του και λάμβανε κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του όλα τα μέτρα προφύλαξης.  Ο αρχαιολογικός χώρος θα λειτουργήσει κανονικά. Ελπίζουμε να είναι όλα περαστικά»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση