Συνάντηση του Προεδρείου του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας με τη Διοίκηση του ΓΝ Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 16:41 Συνάντηση του Προεδρείου του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας με τη Διοίκηση του ΓΝ Λαμίας

Εθιμοτυπική επίσκεψη, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του νέου διοικητή και αναπληρωτή διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, πραγματοποίησε το Προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΙΣΦ, Χρήστος - Δημήτριος Γεωργίου, ο Αντιπρόεδρος Αριστοτέλης Λιάκος και ο Γενικός Γραμματέας Αθανάσιος Ντούζγος, είχαν την ευκαιρία να τα πουν με τον Διοικητή Ανδρέα Κολοκυθά και τον Αναπληρωτή του Γεώργιο Καραβάνα.

Όπως σημειώνει ο ΙΣΦ, κοινή διαπίστωση ήταν η άριστη συνεργασία κατά το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο κος Κολοκυθάς από τη θέση του Αναπληρωτή Διοικητή ήταν υπεύθυνος για τη συνολική λειτουργία του Νοσοκομείου. Ρητή ήταν η διαβεβαίωση για συνέχιση και ενίσχυση της συνεργασίας αυτής κατά το επόμενο, δύσκολο, χρονικό διάστημα.

Ο διοικητής ενημέρωσε το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας ότι παρότι το νοσοκομείο στην παρούσα φάση δεν υφίσταται ιδιαίτερη πίεση από τα κρούσματα Covid-19 προετοιμάζεται εντατικά για μία πιθανή επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας του πληθυσμού της Φθιώτιδας και αύξηση της ζήτησης νοσηλείας. Η ενίσχυση αυτή, η οποία έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάιο,  συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα, χρηματοδότησης, υλικοτεχνολογικού εξοπλισμού, και προσλήψεων εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας διαβεβαίωσε ότι είναι εξασφαλισμένη η συνδρομή και η συνεργασία όλων των ιατρών μελών, που υπηρετούν τόσο σε δημόσιους όσο και σε ιδιωτικούς φορείς υγείας, στις προσπάθειες του συστήματος υγείας για περιορισμό της διασποράς της νόσου, έγκαιρης διάγνωσης και άμεσης ιχνηλάτησης των περιστατικών Covid-19. Επισημάνθηκε άλλωστε η μεγάλη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα υγείας κατά  το πρώτο κύμα της νόσου, ο οποίος λειτούργησε ως ανάχωμα στην υπερφόρτωση του νοσοκομείου.

Επίσης αποφασίστηκε η στενή συνεργασία των δύο πλευρών σε θέματα εκπαίδευσης, τηλεκπαίδευσης και επιστημονικής ενημέρωσης των ιατρών όλων των βαθμίδων και όλων των φορέων. Ακόμη συζητήθηκε η συνεργασία για την ενημέρωση των πολίτων της Φθιώτιδας σε θέματα της επιδημίας Covid-19 αλλά και γενικότερου ιατρικού ενδιαφέροντος.

Τέλος αποφασίστηκε η δημιουργία διαρκούς δίαυλου επικοινωνίας μεταξύ των διοικήσεων του ΙΣΦ και του Νοσοκομείου για την άμεση επίλυση των προβλημάτων στην πηγή τους και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων που θα έχει στην περιοχή μας η  έξαρση των κρουσμάτων της νόσου στη χώρα μας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση