Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Του χάλασαν τον ύπνο και τους πυροβόλησε!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 08:22 Φθιώτιδα: Του χάλασαν τον ύπνο και τους πυροβόλησε!

Ποινή φυλάκισης σε αγροτοκτηνοτρόφο από το Ρεγγίνι…

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρπενησίου εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό η υπόθεση 58χρονου - σήμερα - αγροκτηνοτρόφου από το Ρεγγίνι, που το Μάιο του 2017 είχε πυροβολήσει κατά δύο ανδρών οι οποίοι νωρίτερα πραγματοποιούσαν εργασίες δίπλα από το σπίτι του και τον είχαν ενοχλήσει την ώρα του μεσημεριανού του ύπνου.

Μεταξύ των τριών, σύμφωνα με την προανακριτική διαδικασία, είχε δημιουργηθεί παρεξήγηση και κατά την αποχώρηση των εργατών, στη διασταύρωση Καλλιδρόμου στον επαρχιακό δρόμο Ρεγγινίου - Αμφίκλειας, ο 58χρονος με πιστόλι, που κατείχε παράνομα, πυροβόλησε προς το φορτηγό τους τέσσερις φορές, σύμφωνα με τους κάλυκες που μάζεψαν οι αστυνομικοί από το χώρο της επίθεσης.

Δύο σφαίρες έπληξαν την καρότσα του φορτηγού, όπου σύμφωνα με τον κατηγορούμενο σημάδευε, καθώς ήθελε μόνο να τους τρομάξει.

Σε βάρος πάντως του αγροκτηνοτρόφου απαγγέλθηκαν οι κακουργηματικές κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, κατά συρροή, κατοχή όπλων και πυρομαχικών (κατασχέθηκε επίσης και μια επαναληπτική καραμπίνα και φυσίγγιο πυροβόλο όπλου που κατείχε επίσης παράνομα), παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε την ειλικρινή του μεταμέλεια και επανέλαβε ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει παρά μόνο να τους τρομάξει, ωστόσο τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών με αναστολή.

«Παρά τις βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του εντολέα μου, επιβλήθηκε εύλογη και δίκαιη ποινή, ανάλογα με τις περιστάσεις, αφού ουδείς τραυματίστηκε», σημείωσε η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Αργυρώ Καραφέρη.

Θυμηθείτε την υπόθεση που είχε αναστατώσει την ήσυχη Κοινότητα ΕΔΩ.