Ποια θέματα της Φθιώτιδας έθεσε στον Πρωθυπουργό ο Θέμης Χειμάρας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 07:42 Ποια θέματα της Φθιώτιδας έθεσε στον Πρωθυπουργό ο Θέμης Χειμάρας

Τα προβλήματα των επιχειρήσεων, την αξιοποίηση των Ιαματικών και της ΠΕΛ, άκουσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Θέμη Χειμάρα στη συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εκπροσωπήθηκε και η Φθιώτιδα δια στόματος Θέμη Χειμάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βουλευτής ήταν ένας από τους 30 βουλευτές που πήραν το λόγο. 

Ο κ. Χειμάρας, έθεσε το ζήτημα άμεσης ενίσχυσης των επιχειρήσεων που πλήττονται περισσότερο από τα πρόσφατα περιοριστικά μέτρα, ιδιαιτέρως εκείνων της εστίασης, των γυμναστηρίων, των παιδότοπων, των αυτοκινητιστών κλπ. Υποστήριξε πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται περισσότερες επιχορηγήσεις, δεδομένου ότι οι επιστρεπτέες προκαταβολές και οι δανειοδοτήσεις, μεταφέρουν υποχρεώσεις στο μέλλον και θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητά τους.

Στη συνέχεια, ο Θέμης Χειμάρας φέρεται να χτύπησε προειδοποιητικό καμπανάκι και ζήτησε την στήριξη της αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια εκπόνησης μελετών, για την προετοιμασία έργων που θα επιτρέψουν την απορρόφηση των Ευρωπαϊκών πόρων.  

Στάθηκε ιδιαίτερα στις αγροτικές υποδομές, τις οποίες οι αγρότες της Φθιώτιδας ζητούν εδώ και πολλά χρόνια ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής και ζήτησε την ενίσχυση των περιφερειών για την προετοιμασία των έργων.

Όπως κάνει σε κάθε ευκαιρία ο Θέμης Χειμάρας, έθεσε ξανά το ζήτημα αξιοποίησης του χώρου της Πανελλήνια Έκθεσης Λαμίας, αλλά και των Ιαματικών πηγών που θα αναδείξουν τη Φθιώτιδα σε προορισμό για τον Τουρισμό Υγείας. 

Είναι δύο ζητήματα που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη της Φθιώτιδας, για τα οποία η Κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει, κάνοντας πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο κλείσιμο της τοποθέτησής του ανέφερε πως: «παρά τις δυσκολίες σχετικά σύντομα θα τελειώσουμε με αυτή την περιπέτεια και μετά μας περιμένουν καλύτερες ημέρες», ζητώντας παράλληλα από τους βουλευτές να… «ενοχλούν την Κυβέρνηση, όποτε κρίνουν ότι υπάρχουν καθυστερήσεις ή αστοχίες». 

Εξ όσων μάθαμε, ο Θέμης Χειμάρας το έκανε. Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε σύντομα και τα πρώτα αποτελέσματα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση