Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βούλιαξε» από κόσμο το κέντρο της Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 18:57 «Βούλιαξε» από κόσμο το κέντρο της Λαμίας

Την τελευταία ημέρα πριν το lockdown όλοι βγήκαν να ψωνίσουν και να τακτοποιήσουν υποχρεώσεις. Έμειναν από λεφτά τα ΑΤΜ…

Ασυνήθιστες - για την εποχή -  εικόνες, καταγράφηκαν στην πόλη της Λαμίας από το πρωί της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου, τελευταία ημέρα πριν την εφαρμογή των νέων μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Χιλιάδες κόσμου πλημμύρισαν τα μαγαζιά του κέντρου, καθώς και διάφορες υπηρεσίες, λίγες ώρες πριν η έξοδος γίνει «είδος πολυτελείας»!

Την τιμητική τους είχαν βέβαια τα μαγαζιά του λιανικού εμπορίου και τα κομμωτήρια, η λειτουργία των οποίων αναστέλλεται (δύο ημέρες αργότερα τα κομμωτήρια), ωστόσο δεν έλειψε καθόλου η κίνηση σε καταστήματα υπηρεσιών, τράπεζες, ακόμη και σούπερ - μάρκετ που ως γνωστόν δεν επηρεάζεται η λειτουργία τους από το lockdown.

Σημαντική λεπτομέρεια που μπορούσε να παρατηρήσει κανείς στις εικόνες του πλήθους, ότι ο κόσμος κρατούσε τσάντες απόδειξη ότι βγήκε για να ψωνίσει πριν ο φόβος του κορωνοϊού κλείσει το λιανεμπόριο.

Ενδεικτικό στοιχείο για την εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου στην αγορά, το γεγονός ότι μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών στο κέντρο της Λαμίας, το μεσημέρι δεν είχε να δώσει χρήματα! Παραθέτουμε και την έκφραση εμπόρου καταστήματος, ο οποίος περιέγραψε την αγοραστική κίνηση, σαν κίνηση Χριστουγέννων και μάλιστα προ μνημονίων!

Δυστυχώς η ευφορία και γενικότερα «ο κύκλος της οικονομίας» της τοπικής αγοράς από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου μπαίνει στο… ψυγείο και ελπίζουμε ότι αυτή η οριζόντια εφαρμογή των μέτρων τουλάχιστον θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα για τη δημόσια υγεία.

Θυμηθείτε και ένα βίντεο από τις αντιδράσεις επαγγελματιών και καταναλωτών από την ανακοίνωση του 2ου καθολικού lockdown: