Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποια είναι τα νέα κρούσματα στη Φθιώτιδα και τη Στερεά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2020 10:00 Ποια είναι τα νέα κρούσματα στη Φθιώτιδα και τη Στερεά

Στρατιωτικός και φοιτήτρια στα νέα περιστατικά. Η ανάλυση του χάρτη του ΕΟΔΥ…

«13αρι» κρουσμάτων ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για τη Φθιώτιδα στο χάρτη της 7ης Νοεμβρίου, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ, το οποίο όμως αναμενόταν από τα στοιχεία του ρεπορτάζ.

Συνολικά 10 κρούσματα covid-19 είχαν αποκαλυφθεί μετά από δειγματοληπτικούς έλεγχους σε διάφορα εργαστήρια πριν προστεθούν άλλα δύο από τον ΕΟΔΥ.

Στη νέα λίστα ο Οργανισμός συμπεριέλαβε τα 9, ενώ από τα υπόλοιπα 4, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δεν μπορούν να προστεθούν ως νέα περιστατικά. Ειδικότερα ένας 54χρονος πρέπει να χρεωθεί στη Φωκίδα, καθώς ζει και εργάζεται σε χωριό διπλανό της Φθιώτιδας, μία 24χρονη Λαμιώτισσα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ενώ ένας ακόμη άνδρας, παλαιότερο κρούσμα, παραμένει θετικός στον ιό. Μοναδικό ερωτηματικό μια 61χρονη γυναίκα που χρεώνεται σε χωριό του δήμου Καμένων Βούρλων, που δύσκολα όμως θα αποδειχθεί ότι έχει μόνιμη σχέση με την περιοχή.

Ωστόσο υπάρχουν και οι πληροφορίες που επιβεβαιώνουν νέα αύξηση των κρουσμάτων στη Φθιώτιδα κατά 5. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport τις τελευταίες ώρες έχει διαγνωσθεί με κορωνοϊό 46χρονος στρατιωτικός, ενώ στο πλαίσιο ιχνηλατήσεων περιστατικών που καταγράψαμε την προηγούμενη ημέρα, βρέθηκαν άλλα τρία άτομα θετικά (γονείς κρουσμάτων).

Τέλος μια νεαρή φοιτήτρια που ήρθε από Θεσσαλονίκη και διαγνώσθηκε θετική, έχει μπει ήδη σε καραντίνα μαζί με τις επαφές της (που είναι αρνητικοί) σε χωριό της Ανατολικής Φθιώτιδας.

Τα κρούσματα στους άλλους νομούς της Στερεάς

Η Φωκίδα έδωσε, με διαφορά, τα περισσότερα περιστατικά covid-19 στη Στερεά Ελλάδας, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Συνολικά 23 τα καταγεγραμμένα περιστατικά με τα 20 να εντοπίζονται στην Άμφισσα και τα άλλα 3 στην Ιτέα. Μάλιστα σε αυτά τα τρία είναι και νεογέννητο αγοράκι, όπως και δύο νεαρές κοπέλες 20 και 24 ετών.

Από τα κρούσματα της Άμφισσας, εκτός από έναν 32χρονο, τα υπόλοιπα είναι όλοι Έλληνες και συγκεκριμένα 13 άνδρες και 6 γυναίκες. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ατόμων που μολύνθηκαν από τον sars-cov2 στη Φωκίδα είναι τα 27 έτη, που επιβεβαιώνει την ανησυχία των τοπικών αρχών από την Πέμπτη (5/7) που έσπευσαν να κλείσουν τους τόπους συνάθροισης νεαρών ατόμων.

Στην Εύβοια, είναι δύο περιστατικά από το Αλιβέρι 23χρονης και 23χρονου που έχουν τεθεί από μέρες σε καραντίνα και τρεις γυναίκες από Χαλκίδα, Λίμνη και Αυλίδα. Επίσης θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε μια μαθήτρια 13 ετών από το Αυλωνάρι.

Στη Βοιωτία, δύο ακόμη κρούσματα δίνει η Θήβα που αντιστοιχούν σε 49χρονο και μία 51χρονη, ενώ μια 29χρονη φέρεται να έχει τον τόπο κατοικίας της στην Αλίαρτο. Επίσης, ένα περιστατικό εντοπίζεται στη Λιβαδειά σε άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Τέλος η Ευρυτανία έχει πάψει εδώ και μέρες να είναι covid-free με τρία ακόμη επιβεβαιωμένα περιστατικά στο Καρπενήσι, το τελευταίο σε μωρό, αλλά και μία 56χρονη και μία 19χρονη. Θυμίζουμε ότι ήδη ένα πολύ σοβαρό περιστατικό covid-19 που νοσηλεύτηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, διακομίστηκε στη ΜΕΘ Κορωνοϊού του ΓΝ Λαμίας.