Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Σταϊκούρα με ΕΤΑΔ για Χιονοδρομικό Παρνασσού και Ιαματικές Πηγές Λ. Υπάτης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 13:54 Συνάντηση Σταϊκούρα με ΕΤΑΔ για Χιονοδρομικό Παρνασσού και Ιαματικές Πηγές Λ. Υπάτης

Έτοιμο και εν μέσω κρίσης το ΧΚ - Παράταση λειτουργίας για τα Λουτρά…

Την ικανοποίησή του για την προσπάθεια της διοίκησης της ΕΤΑΔ για την περαιτέρω βελτίωση των εγκαταστάσεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και των Ιαματικών Πηγών Υπάτης, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, μετά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., Στέφανο Βλαστό.

Ο κ. Σταϊκούρας θεωρώντας τα δύο αυτά έργα ως πυλώνες τουριστικής ανάπτυξης της Φθιώτιδας, άκουσε από τον κ. Βλάστο ότι η εταιρεία έχει ήδη διασφαλίσει την έγκαιρη υλοποίηση όλων των απαραίτητων εργασιών συντήρησης, τεχνικής αναβάθμισης και βελτίωσης της ασφάλειας των επισκεπτών του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, ενώ έχει προχωρήσει, με επιτυχία, στον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών της, με στόχο να προσφέρει στους επισκέπτες και χιονοδρόμους μια συνολικά αναβαθμισμένη, ποιοτικά υψηλή και ασφαλή εμπειρία.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ενημέρωσε τον Υπουργό Οικονομικών ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, η εταιρεία, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, είχε ολοκληρώσει τις ετήσιες συντηρήσεις των αναβατήρων και υποσταθμών, ενώ υλοποίησε εργασίες συντήρησης του χιονοδρομικού πεδίου και διενήργησε διεθνή διαγωνισμό για τη διάστρωση των πιστών για τρία έτη, με δυνατότητα επέκτασης για ακόμα ένα έτος. Επιπλέον, μετά από πάρα πολλά χρόνια έγιναν εργασίες συντήρησης του κελύφους Σαλέ Κελάρια και Φτερόλακα, μιας σημαντικής επένδυσης, συνολικού ύψους 200.000 €.

Παράλληλα, η ΕΤΑΔ, ως διαχειρίστρια του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, προχώρησε πρόσφατα στη διενέργεια διαγωνισμών μακροχρόνιας μίσθωσης (4+4 έτη) των Σαλέ (Φτερόλακα και Κελάρια), αλλά και στη μίσθωση χώρων ενοικίασης εξοπλισμού.

Με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών της και την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της, η εταιρεία εφάρμοσε μια νέα τιμολογιακή πολιτική και μια στρατηγική ψηφιακού μετασχηματισμού, παρέχοντας στους επισκέπτες του Χιονοδρομικού Κέντρου την υπηρεσία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (web-ticket), προχωρώντας παράλληλα στον καθαρισμό του βουνού και στην απομάκρυνση και ανακύκλωση άχρηστου υλικού.

Επιπροσθέτως, έπειτα από σχετικές συζητήσεις με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και τους όμορους Δήμους, λαμβάνεται για την επερχόμενη περίοδο μέριμνα και για την αποκατάσταση των οδοστρωμάτων των κεντρικών οδών και τον απαραίτητο εκχιονισμό.

Ο κ. Σταϊκούρας έλαβε τη διαβεβαίωση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ ότι προτεραιότητα της εταιρείας είναι να διασφαλίσει την απόλυτη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που καταρτίζει η Πολιτεία.

Ο Υπουργός Οικονομικών ενημερώθηκε επίσης για τα θέματα λειτουργίας της Ιαματικής Πηγής Υπάτης, η οποία την καλοκαιρινή περίοδο άνοιξε τις πύλες της στο κοινό τον Ιούλιο. Επισημάνθηκε ότι η επιχειρηματική μονάδα λειτούργησε πλήρως έως την 31η Οκτωβρίου 2020, ενώ αποφασίστηκε η παράταση λειτουργίας της Ιαματικής Πηγής Υπάτης έως και τις 10.01.2021. Παράταση που θα συντελέσει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Επιπροσθέτως, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων αποφασίστηκε να ανακοινωθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση δύο ακόμη εκμεταλλεύσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, του καφέ «ΑΒΙΟ» και του εστιατορίου «ΦΘΙΩΤΙΣ».