Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανεβαίνουν τα κρούσματα στο Καρπενήσι και σε ολόκληρη την Ευρυτανία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 08:08 Ανεβαίνουν τα κρούσματα στο Καρπενήσι και σε ολόκληρη την Ευρυτανία

Κλείνουν δύο τμήματα δημοτικού σχολείου…

Covid-free … τέλος για το Καρπενήσι και την Ευρυτανία.

Το ένα πίσω από το άλλο ανακοινώνονται τα νέα κρούσματα στην Ευρυτανική πρωτεύουσα ενώ μόλις την Κυριακή ο ΕΟΔΥ έδωσε περιστατικό και στο Μεγάλο Χωριό.

Αυτή τη στιγμή τα επίσημα καταγεγραμμένα περιστατικά μετά τις 4 Νοεμβρίου, είναι εννέα.

Πέντε γυναίκες μαζί με ένα μωρό και τρεις άνδρες από το Καρπενήσι και ΄ςνας 35χρονος από το Μεγάλο Χωριό.

Όσοι είναι κοντά στα πράγματα όμως γνωρίζουν ότι τα περιστατικά είναι πολλά παραπάνω, κάποια μάλιστα από αυτά επιβεβαιωμένα με rapid test για τα οποία αναμένεται νέα δειγματοληψία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Ευρυτανικών Νέων τα νέα κρούσματα υπολογίζονται στα 10.

Σε περιφερειακό φαρμακείο της πόλης Καρπενησίου, σε θετικό μοριακό τεστ ιδιωτικού εργαστηρίου βρέθηκε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ενώ οι δυο από τις τρεις υπαλλήλους του φαρμακείου βρέθηκαν θετικοί σε rapid test. Έχουν τεθεί σε καραντίνα και γίνεται ιχνηλάτηση. Το φαρμακείο εξέδωσε ανακοίνωση ότι θα παραμείνει κλειστό.

Τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφονται στο Μεγάλο Χωριό, ενώ ένα ακόμη κρούσμα νεαρής κοπέλας, επαφή επιβεβαιωμένο κρούσματος καταγράφεται από τον ΕΟΔΥ σήμερα. Τρία ακόμη κρούσματα καταγράφονται σε οικογένεια. Νοσούν με ελαφρά συμπτώματα οι γονείς και η κόρη.

Όλοι έχουν λάβει οδηγίες και παραμένουν σε κατ' οίκον καραντίνα.

Τη Δευτέρα 9/11 τα συνεργεία του ΕΟΔΥ στο Καρπενήσι θα πραγματοποιήσουν δεκάδες μοριακά τεστ στο Μεγάλο Χωριό, στο Θεραπευτήριο Καρπενησίου, αλλά και στο Πρωτοδικείο Καρπενησίου, καθώς εκεί εμφανίστηκε θετικό κρούσμα εργαζόμενου. Στον χώρο των δικαστηρίων θα πραγματοποιηθεί αύριο απολύμανση.

Εντωμεταξύ νωρίτερα έγινε γνωστό για αναστολή λειτουργίας δύο τμημάτων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου και συγκεκριμένα της Β’ και Ε’ Τάξης των οποίων μαθητής αποτελεί επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος.