Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Έπιασαν τη σπείρα που ανοίγει καταστήματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 08:16 Λαμία: Έπιασαν τη σπείρα που ανοίγει καταστήματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανήλικοι Ρομά οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες…

Γρήγορα αντανακλαστικά επέδειξαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας περνώντας χειροπέδες σε εφτά Ρομά, που εμπλέκονται στα απανωτά «χτυπήματα» διαρρήξεων σε καταστήματα στο κέντρο της Λαμίας κι σε άλλες συναφείς παράνομες πράξεις.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Τρίτης και το πρωί της Τετάρτης (11/11) προχώρησαν σε προσαγωγές και αργότερα σε συλλήψεις πέντε ανήλικων Ρομά και ενός ενήλικα, για τις διαρρήξεις σε τέσσερα τουλάχιστον καταστήματα του κέντρου, ενώ φέρεται να εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων.

Σήμερα το πρωί αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εντόπισαν και συνέλαβαν και τον έβδομο της παρέας, που έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν για παρόμοιες πράξεις.

«Ερχόμαστε και βρίσκουμε τα μαγαζιά μας σπασμένα και λεηλατημένα. Δεν είναι η πρωτη φορά και είμαστε στο κέντρο της πόλης. Θέλουμε μέσα στα στενά περισσότερη αστυνόμευση....», είχαν πει στο Lamiareport επαγγελματίες που εν μέσω lockdown βρήκαν τα καταστήματά τους λεηλατημένα από τους νεαρούς διαρρήκτες.

Δείτε το βίντεο:

Οι Ρομά αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών και στην Ανακρίτρια Λαμίας προκειμένου να απολογηθούν για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και αφορούν διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορές ξένης ιδιοκτησίας..