Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμιώτης αστυνομικός τραυματίστηκε σε επίθεση στο Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 08:24 Λαμιώτης αστυνομικός τραυματίστηκε σε επίθεση στο Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας

Η επίθεση έγινε την ώρα που ο αστυνομικός πήγε να καταθέσει στεφάνι για λογαριασμό του Έλληνα Πρέσβη - Τι είπε η μητέρα του Λαμιώτη αστυνομικού στο LamiaReport.

Ο 27χρονος Λαμιώτης αστυνομικός, που υπηρετεί στο προξενείο της Ελλάδας στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, τραυματίστηκε μετά από μια επίθεση με χειροβομβίδα σε κεντρικό σημείο της πόλης!

Η έκρηξη σημειώθηκε στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, «Ημέρα Εκεχειρίας», σε μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Τζέντα, την οικονομική πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, κάποιος πέταξε μια χειροβομβίδα στην τελετή που γινόταν στο κοιμητήριο και στο οποίο ήταν Έλληνες, Γάλλοι, Βρετανοί και άλλοι Ευρωπαίοι.

Ο Λαμιώτης αστυνομικός που υπηρετεί ως υπάλληλος στο Ελληνικό προξενείο πήγε στην εκδήλωση για να καταθέσει στεφάνι για λογαριασμό του Πρέσβη. 

Την ώρα που περίμενε για να κάνει την κατάθεση στεφάνου έγινε η επίθεση με χειροβομβίδα από την οποία τραυματίστηκαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Λαμιώτης αστυνομικός, ο οποίος έχει διαμπερές τραύμα στον μηρό και νοσηλεύεται εκτός κίνδυνου.

«Μίλησα μαζί του»

Ο 27χρονος αστυνομικός, που είναι γιος γνωστού επαγγελματία από τη Λαμία, πήγε στο Ελληνικό προξενείο στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, μόλις τον Σεπτέμβριο για να υπηρετήσει ως υπάλληλος στο Προξενείο και όχι ως φύλακας όπως αρχικά ειπώθηκε. Υπηρετεί στο σώμα 8 χρόνια περίπου και πριν πάει στην Σαουδική Αραβία υπηρετούσε στην Κρατική Ασφάλεια στην Αττική.

«Μίλησα μαζί του πολλές φορές. Δεν κινδυνεύει η ζωή του. Μας πήρε ο ίδιος ο Πρέσβης και μας ενημέρωσε λεπτομερώς, ενώ μιλήσαμε και με το γιό μας με βιντεοκλήση και μας καθησύχασε. Όμως όταν υπάρχει ένα παιδί σου τραυματισμένο τόσο μακριά η αγωνία των γονιών είναι φυσιολογικό να υπάρχει. Αν δεν ήταν ο κορωνοϊός τώρα θα ήμασταν στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πρώτη πτήση για Σαουδική Αραβία...», είπε στο LamiaReport η μητέρα του 27χρονου αστυνομικού.

Eυχή όλων είναι ο 27χρονος Λαμιώτης Αστυνομικός να επιστρέψει υγιής το συντομότερο στην πατρίδα του!

 

Είναι η δεύτερη επίθεση εναντίον Γάλλων στην Τζέντα

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση με στόχο γαλλικά συμφέροντα στην Τζέντα έπειτα από εκείνη της 29ης Οκτωβρίου εναντίον ενός φρουρού του προξενείου της Γαλλίας, με φόντο μια σειρά τζιχαντιστικών επιθέσεων στη Γαλλία, αλλά και στη Βιέννη, στις 2 Νοεμβρίου, που συνδέονται εν μέρει με τη γελοιογραφική απεικόνιση του προφήτη Μωάμεθ.

«Η ετήσια τελετή για το τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου στο μη μουσουλμανικό κοιμητήριο της Τζέντα, με συμμετοχή γενικών προξένων (σ.σ.: άλλων χωρών), μεταξύ των οποίων το προξενείο της Γαλλίας, έγινε στόχος σήμερα το πρωί επίθεσης με εκρηκτικό μηχανισμό που προκάλεσε τραυματίες», ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις για την ταυτότητα και την εθνικότητα των θυμάτων.

«Η Γαλλία καταδικάζει κατηγορηματικά αυτή την άνανδρη επίθεση που τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει», πρόσθεσε το γαλλικό υπουργείο καλώντας τις σαουδαραβικές αρχές «να ρίξουν άπλετο φως» στην ενέργεια αυτή και «να εντοπίσουν και να καταδιώξουν τους δράστες».

Πολλές χώρες γιορτάζουν σήμερα την 102η επέτειο της ανακωχής η οποία συνήφθη ανάμεσα στη Γερμανία και τους Συμμάχους και σήμανε το τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου.

Το σαουδαραβικό βασίλειο, το οποίο επικρίνεται ότι προωθεί μια σκληροπυρηνική εκδοχή του ισλάμ, τον ουαχαμπισμό, επιχειρεί από την πλευρά του να αλλάξει την εικόνα του με φιλελεύθερες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις τις οποίες προωθεί τα τελευταία χρόνια ο Μοχάμεντ μπεν Σαλμάν, ο οποίος έχει ταυτόχρονα εντείνει την καταστολή των διαφωνούντων από το 2017 που χρίστηκε πρίγκιπας διάδοχος.