Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νοσοκομείο Λαμίας: Αυξάνονται τα κρούσματα και οι νοσηλευόμενοι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 17:02 Νοσοκομείο Λαμίας: Αυξάνονται τα κρούσματα και οι νοσηλευόμενοι

Δύο άτομα σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ Κορωνοϊού - Πίεση από περιστατικά εκτός Φθιώτιδας…

Οι πρώτες ημέρες του lockdown - όπως αναμενόταν - δεν ήταν αρκετές για να ανακόψει τη δυναμική της μετάδοσης του επικίνδυνου κορωνοϊού ούτε στη Φθιώτιδα, όπως αποδεικνύουν τα αυξανόμενα περιστατικά covid-19 και η αύξηση των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Ήδη από το βράδυ της Τρίτης δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στο Βιοπαθολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Λαμίας και αντιστοιχούν σε 59χρονο Λαμιώτη και 88χρονη από το Δομοκό. Στη διάρκεια της ημέρας ένας ακόμη περιστατικό άνδρα με covid-19 προστέθηκε στη λίστα ανεβάζοντας τα καινούρια κρούσματα.

Η συνεχής αύξηση πιέζει και τη χωρητικότητα των κλινών covid-19 του ιδρύματος. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα, χάρη στην γενικά καλή εικόνα της περιοχής, το Νοσοκομείο Λαμίας, παρουσιαζόταν ότι έχει την «πολυτέλεια» να νοσηλεύσει περιστατικά ακόμη και από άλλους νομούς, όπως χαρακτηριστικά έγινε με ασθενείς από Βοιωτία, Ευρυτανία και σύντομα από Φωκίδα, ενώ σε μια προσπάθεια μετατροπής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χαλκίδας σε ΜΕΘ Κορωνοϊού, δεν αποκλείεται η μεταφορά ασθενών (εκτός covid-19) και από την Εύβοια.

Σε απλούς αριθμούς, στη ΜΕΘ Κορωνοϊού του ΓΝ Λαμίας νοσηλεύονται δύο περιστατικά, των οποίων η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή. Πρόκειται για τον ηλικιωμένο από το Καρπενήσι και μία 54χρονη Λαμιώτισσα με υποκείμενο νόσημα.

Την ίδια ώρα, στο πέτρινο κτίριο, παρά τα τέσσερα εξιτήρια των τελευταίων ημερών, νοσηλεύονται συνολικά 11 άτομα. Μάλιστα ο ένας ασθενής από τη Βοιωτία ήταν ο 6ος κατά σειρά με covid-19 που νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας και κατάφερε να βγει νικητής (όπως και οι προηγούμενοι πέντε). Παραμένει όμως θετικός στον ιό και νοσηλεύεται στο πέτρινο κτίριο.

Σημειώνουμε ότι οι παραπάνω αριθμοί αλλάζουν συνεχώς, όσο η κατάσταση παραμένει «κόκκινη» από άποψης μετάδοσης του ιού κι όσο μολύνονται άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή είναι πάνω από 65 ετών.