Κρούσμα κορωνοϊού στην Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας - Τρία άτομα σε καραντίνα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 14:49 Κρούσμα κορωνοϊού στην Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας - Τρία άτομα σε καραντίνα

Αρνητικά τα πρώτα rapid test…

Συναγερμός σήμανε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας, μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα σε αστυνομικό, ο οποίος μάλιστα ήταν επιφορτισμένος στον τομέα διαβατηρίων και ερχόταν σε επαφή με πολύ κόσμο.

Σε πρώτη φάση ελέγχθηκαν με γρήγορο τεστ (rapid test) τρεις άμεσες επαφές του που ευτυχώς βρέθηκαν αρνητικοί, ωστόσο μπήκαν σε καραντίνα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται να υποβληθούν και σε μοριακό τεστ προκειμένου να σιγουρευτεί το αποτέλεσμα, καθώς ερχόντουσαν σε επαφή με τον συνάδελφό τους και φυσικά με το κοινό.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, που ζήτησε από την πρώτη στιγμή τη διεξαγωγή τεστ σε περισσότερους συναδέλφους.

«Όπως αναμενόταν, χθες  10/11/2020 ανακοινώθηκε το πρώτο θετικό στον covid-19  κρούσμα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας. Οι συνάδελφοι, άμεσες επαφές του θετικού κρούσματος, υποβλήθηκαν σε έλεγχο (rapid test) σήμερα και ανιχνεύτηκαν αρνητικοί στον covid-19, παραμένοντας σε καραντίνα σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο.

Η Ένωση μας βρίσκεται δίπλα σε όλους τους συναδέλφους μας, εξασφαλίζοντας με κάθε μέσο (και κόστος) ότι η πολιτεία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τις απέναντι στους Έλληνες Αστυνομικούς.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση