Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα - Παραβάσεις κορωνοϊού: Προσοχή στα 300αρια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 08:27 Φθιώτιδα - Παραβάσεις κορωνοϊού: Προσοχή στα 300αρια

Συνεχίζονται οι έλεγχοι και τα πρόστιμα για μάσκες, μη τήρηση απόστασης αλλά και ωραρίου…

Μειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες τα πρόστιμα στη Στερεά και ειδικά στη Φθιώτιδα για μη χρήση μάσκας όχι όμως και ο αριθμός των παραβάσεων, καθώς το lockdown έφερε νέες απαγορεύσεις σχετικές με τις μετακινήσεις και το ωράριο.

Ενδεικτικό είναι πάντως ότι το τελευταίο 24ωρο και συγκεκριμένα μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης (12/11) οι υπηρεσίες στη Φθιώτιδα είχαν επιβάλλει μόλις ένα πρόστιμο για μη χρήση μάσκας και κανένα για μη τήρηση της προβλεπόμενης απόστασης!

Πρέπει να σημειώσουμε ωστόσο ότι υπήρχαν και άλλα 12 πρόστιμα που «έπεσαν» για μη τήρηση του ωραρίου ανεβάζοντας τα «300αρια» στα 13 (Θυμίζουμε ότι από την εφαρμογή της απόφασης για τα «έκτακτα μέτρα» που ισχύει από το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου, το διοικητικό πρόστιμο για μη χρήση μάσκας έχει ανεβεί στα 300 ευρώ, ενώ ίδιο είναι το πρόστιμο για τα πρόσωπα που παραβιάζουν τον περιορισμό κυκλοφορίας).

Η μείωση είναι σημαντική, καθώς από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι την προηγούμενη ημέρα τα πρόστιμα ήταν 9 για μη χρήση μάσκας και 30 στο σύνολο μαζί με τα πρόστιμα για παραβίαση του ωραρίου. Η εβδομάδα πάντως είχε ξεκινήσει με 16 συνολικά πρόστιμα των 300 ευρώ.

Ενδιαφέρον στοιχείο σε αυτές τις πρώτες ημέρες του καθολικού lockdown, ότι στην Ευρυτανία δεν είχαμε κανένα πρόστιμο για μη χρήση μάσκας και για μη τήρηση αποστάσεων και επιβλήθηκαν μόλις 7 για παραβίαση ωραρίου μέσα στην εβδομάδα. Ωστόσο στην Ευρυτανία είχαμε και το μοναδικό κατάστημα που τιμωρήθηκε με πρόστιμο γιατί εξυπηρέτησε πελάτες εντός, κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης. Ήταν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε χωριό μερικά χιλιόμετρα έξω από το Καρπενήσι και βεβαιώθηκε το βράδυ της Κυριακής 8/11.