Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νοσοκομείο Λαμίας: 44χρονος εισήχθη εσπευσμένα στη ΜΕΘ covid-19

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 08:57 Νοσοκομείο Λαμίας: 44χρονος εισήχθη εσπευσμένα στη ΜΕΘ covid-19

Άγνωστο περιστατικό μέχρι πρότινος έθεσε σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές! Γέμισε σε λίγες ώρες η ΜΕΘ Κορωνοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας

Δύο ακόμη άτομα από τη Φθιώτιδα διασωληνώθηκαν και εισήχθησαν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας covid-19 του Νοσοκομείου Λαμίας τις τελευταίες ώρες.

Το ένα περιστατικό σήμανε συναγερμό σε όλα τα επίπεδα των Υγειονομικών Υπηρεσιών και της Πολιτικής Προστασίας, καθώς αντιστοιχεί σε 44χρονο, που μέχρι πρότινος δεν είχε απασχολήσει καν ως ασθενής covid-19.

Ο συγκεκριμένος άνδρας που είναι από περιοχή του Δήμου καμένων Βούρλων, παρουσιάστηκε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας και αμέσως αξιολογήθηκε ως σοβαρή η περίπτωσή του, διασωληνώθηκε και εισήχθη στην Εντατική! Την ίδια στιγμή ξεκίνησε η ιχνηλάτηση, καθώς όπως σημειώσαμε επρόκειτο για άγνωστο περιστατικό και μπήκε σε καραντίνα η οικογένειά του και τρεις ακόμη στενές επαφές.

Το γεγονός όμως ότι έφερε συμπτώματα για αρκετές ημέρες πριν παρουσιαστεί στο Νοσοκομείο, δημιουργεί πρόσθετες ανησυχίες σχετικά με πόσους ανθρώπους ήρθε σε επαφή.

Επίσης στη ΜΕΘ Κορωνοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας νοσηλεύεται πλέον και η 88χρονη γυναίκα από το Δομοκό που διαγνώστηκε την προηγούμενη με covid-19, αυξάνοντας τον αριθμό των νοσηλευομένων στους 5, με δυναμικότητα κλινών τις 6.

Θυμίζουμε ότι στη ΜΕΘ covid-19 του ΓΝ Λαμίας νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μία 54χρονη Λαμιώτισσα, μία 50χρονη από την Καρδίτσα και ένας 75χρονος από το Καρπενήσι, όλοι τους με υποκείμενο νόσημα.

Για την υποστήριξη των σοβαρών περιστατικών, με ενέργειες της διοίκησης και σε συνεργασία με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μελετάται η επέκταση της ΜΕΘ κατά 4 ακόμη κλίνες.

Την ίδια ώρα στο Πέτρινο κτίριο νοσηλεύονται, σε καλύτερη κατάσταση οπωσδήποτε, άλλα εννέα περιστατικά. Η δυναμικότητα του Πέτρινου κτιρίου έχει ανέλθει στις 24 κλίνες.